www.elllobregat.com
    24 de abril de 2017

Opinió > Alba Bou

Tot tornant de la mani del passat 18 de febrer, on molts de nosaltres vam estar un parell d’hores per recórrer uns 100 metres, i un cop els organitzadors es van trobar amb el president per reforçar la idea que “Catalunya vol acollir però Espanya no ens deixa”, li pregunto a algú que en sap: què ens falta? Què està fallant?
Amb el fred arriba el nadal, les espectatives d’un any nou, els retrobaments amb la familia, i la Fira Avícola del Prat.
La mare, la filla, la germana, l’amiga, o tu. Estem en un mes, el novembre, on qui més qui menys participarà en algun dels centenars d’actes que les entitats socials o els organismes oficials convocaran per reclamar l’atenció a una pandèmia enquistada en la nostra manera de viure, d’entendre el comportament humà.
La lluita per la preservació del nostre territori ha estat constant i incansable durant les últimes dècades a molts municipis del Baix Llobregat. Els nostres recursos naturals, l’aposta per conservar els espais rics en biodiversitat, en espècies animals i vegetals, i la voluntat d’explicar què tenim i perquè cal garantir-ho per a les properes generacions, han estat objectius pels quals molts hem treballat des dels ajuntaments.
Durant les últimes setmanes els plens municipals de diversos ajuntaments han aprovat textos mostrant el rebuig al l’acord que la Unió Europea ha signat amb Turquia, i que condemna a milers de persones a la indefensió i la pobresa.
Al costat de casa nostra, un veí o un altre, pateix allò que ara en diem “pobresa energètica”. Som tants els vulnerables, que fins i tot té un nom. La pobresa energètica és la dificultat d’afrontar les factures dels subministraments bàsics com l’aigua, el gas o l’electricitat.

Que diu la nova Consellera d’Ensenyament que sobren plaçes de P3 a l’escola pública. Que com que no neixen prou criatures i les famílies d’origen immigrants van tornant als països d’orígen, la Generalitat ha deicidit que val més seguir tancant línies de P3. Diu que n’eliminarà 21, i que les haurem de sumar a les 20 que ja han eliminat els darrers 2 anys.

El p A la nostra comarca hi ha 2.000 infants que no saben si podran menjar un àpat calent al migdia. Son infants que pertanyen a famílies colpejades dramàticament per la gestió de la crisi, i que la pateixen fins les últimes consequències.
Tornem de vacances, unes vacances marcades per diversos esdeveniments dolorosos i vergonyants, i ens hem d’endinsar de ple a la campanya de les eleccions autonòmiques del 27-S.
El nou Teatre de L’Artesà comença a tenir forma
El passat dia 2 d’octubre, el projecte del futur teatre de L’Artesà va fer un pas endavant. Des d’aleshores, la sala d’exposicions del Cèntric acull les propostes dels 5 despatxos d’arquitectes que competeixen en el concurs de construcció d’un dels grans equipaments municipals que veuran la llum en aquesta legislatura. Segurament, un dels més esperats.
El passat dia 22 de març es celebrar el Dia Mundial de l’Aigua. A la majoria us va passa desapercebut, oi?
Quan em van convidar a escriure en aquesta revista, em van demanar que m’esforcés a parlar-vos de temes d’àmbit local o comarcal, per posar en valor la premsa d’abast més aviat regional. De debò que em va semblar una bona proposta i vaig trobar-la una limitació convenient.
Aquest mes de maig farà un any de les últimes eleccions municipals, que van configurar un panorama polític ben divers als nostres ajuntaments.
Fa 20 anys, quan les disputes i els conflictes es resolien de manera casolana o bé en l’àmbit judicial, l’Ajuntament d’El Prat es va fer el valent i va obrir un servei únic a l’estat: el Servei de Mediació Ciutadana.
Potser no son les últimes eleccinos d’aquest llarg cicle, però el dia 20 estem cridats a les urnes. Un cop més, hi trobarem partits estancats i coalicions ciutadanes que plantegen maneres de fer diferents.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Agencia Publicitaria Llobregat, S.L. :: Raurich, 62 :: 08830 Sant Boi de Llobregat
Contacto
0,359375