www.elllobregat.com
    26 de abril de 2017

Opinió > Editorial

El Llobregat a La Vanguardia
El Llobregat i el diari líder de Catalunya tanquen un acord de distribució que representa un nou salt de qualitat de la publicació | L’edició impresa es distribuirà encartada amb La Vanguardia el primer divendres de cada mes tant per quioscos com per subscriptors | La capçalera és la publicació comarcal de referència, segons una enquesta feta a 50 professionals de la comunicació
La platja de Castelldefels serà la única de la comarca amb bandera blava
La ciutat turística per excel•lència recupera el distintiu de qualitat perdut l’any passat
L'exposició 'Gols de tinta' estarà al Museu de Sant Boi fins el 14 de maig
L'exposició 'Gols de tinta' estarà al Museu de Sant Boi fins el 14 de maig (Foto: Kap)
L’il·lustrador i col·laborador de El Llobregat, Jaume Capdevila, més conegut com a ‘Kap’, ha presentat l’exposició ‘Gols de Tinta. Futbol i vinyetes a Catalunya des de 1895 fins avui’, que estarà, entre altres llocs, al Museu de Sant Boi fins el 14 de maig.
Antes los bueyes que los carros

Editorial Març - Número 121 de El Llobregat

Ya lo dice el refrán que poco anda el que pone ‘el carro delante de los bueyes’, errando en sus prioridades, precipitándose en sus decisiones.
Históricamente, Barcelona ha sido considerada ciudad de ferias y congresos desde que en 1888 y luego en 1929 acogiera Exposiciones Universales.
2016: año de transición, año perdido
Llega diciembre y, por tanto, es momento de hacer balance y poner el broche a este año 2016. Un año marcado, en materia de política nacional, por la pseudoanarquía vivida en el Estado. España ha vivido en funciones 315 días lo que hace de este 2016 un año en transición y perdido. También en el Baix Llobregat, que mantiene los grandes retos que tenía en diciembre de 2015, sobre todo, en materia de infraestructuras y movilidad.
Hacer del litoral una autopista de conocimiento
El pasado 27 de octubre abrió las puertas el nuevo centro comercial outlet de Neinver, Viladecans The Style Outlets. Lo hace a tan solo 100 metros del Vilamarina; a un kilómetro del Barnasud de Gavà; a dos del Alcampo de Sant Boi y a pocos más del Splau de Cornellà, del Ànec Blau de Castelldefels o del Gran Via 2 de L’Hospitalet.
S’ha acabat la pausa. I ara què?
Les nostres artèries viàries i el transport són els termòmetres que proven que la pausa s’ha acabat. Progressivament, l’estiu comença a ser història per donar inici a una nova temporada que ve marcada, com cada setembre, per l’inici de curs acadèmic i per l’inici de curs polític.
Ilegalizar o no la prostitución es uno de esos debates que de tanto en tanto emergen en la agenda política y en el ‘prime time’ mediático, pero que igual que crece y se hincha, se evapora y desaparece. Su complejidad es tal que, seguramente, impide que haya una solución única; menos en términos cortoplacistas.
El mes de març ens deixa un nou episodi de protesta contra una antena de telefonia mòbil, en aquest cas, a Torrelles de Llobregat. No és un cas aïllat sinó el tercer des que el Govern espanyol aprovés, l’any 2014, la nova Llei de Telecomunicacions.

Las fronteras entre el pasado, el presente y el futuro no siempre son claras como una línea histórica consensuada por historiadores. El proceso de transición tecnológica que han vivido las sociedades modernas son un buen ejemplo.

Sigui per la influència del llenguatge, sigui per tradició, sovint ens referim encara al concepte -segurament arcaic- de mà d’obra, que acostuma, a més, a anar amb el cognom afegit de barata. Mà d’obra barata, que es refereix a l’esforç físic o mental necessari en la producció d’un bé, en aquest cas, de baixa remuneració.
Ens agradaria que aquest editorial fos una peça més amable que permetés felicitar les bones festes i desitjar un pròsper 2016. La realitat, però, és que cada any que passa el nostre territori s’apropa més a la seva desaparició administrativa; amb un Consell Comarcal a la deriva, incapaç de mantenir el seu espai davant un ens metropolità fort i fonamental; i, en definitiva, amb un esperit comarcal en dubte que ens fa invisibles més enllà del Llobregat, en part, perquè pocs actors reivindiquem el nostre orgull baixllobregatí.

Editorial Octubre 2015

Acabada la voràgine informativa de la campanya electoral, celebrats els comicis més importants de tota la història democràtica del Parlament de Catalunya i coneguts els resultats, la descompressió ha silenciat la bombolla mediàtica pel que fa l’actualitat política.
El cinturón rojo
Durante este mes de septiembre, quienes vivimos al sur de Barcelona, colectivamente, volveremos a ser noticia. Las crónicas políticas hablarán de nosotros; una vez más, nos señalarán como parte principal del “cinturón rojo”.
Las riberas del río Llobregat han sido históricamente una frontera de dos mundos que, pese a convivir yuxtapuestos, han mantenido sus opuestas idiosincrasias.
Història i natura converteixen Montserrat en el destí ideal per la primavera i estiu
Durant els mesos de més calor, els visitants poden fer tota mena d’activitats: des d’endinsar-se en el parc natural fins conèixer tot el patrimoni i la tradició de la muntanya més famosa de Catalunya

Editorial - El Llobregat - Enero 2017

Una rotonda provisional desde 1992; variantes con malas hierbas; metros y trenes que pasan, pero no paran en nuestras paradas; túneles sin luz al final; un enlace que estaba a punto de inaugurarse, pero que resulta que nacería pequeño y colapsado… No queremos ser ciudadanos de segunda.
Son tiempos convulsos para la política. Estamos viviendo un momento extraordinariamente interesante y, a la vez, complejo. Lo que deriva, inevitablemente, en cambios profundos.
El Llobregat formará parte de la Junta Directiva de la AEEPP
Arsenio Escolar, director del diario ’20 minutos’, ha sido reelegido como presidente de la entidad más representativa de editores y publicaciones de España. “Es un placer poder representar a la zona del Llobregat y a medios que, como el nuestro, hacen una labor excelente en toda Cataluña y en toda España como prensa de proximidad”.
L’auge de l’esperit metropolità a partir de la institucionalització de l’Àrea Metropolitana de Barcelona –que engloba des de 2010 l’antiga Mancomunitat de Municipis, l’Entitat Metropolitana del Transport i l’Entitat Metropolitana de Medi Ambient- planteja, segurament, una gran oportunitat d’internacionalització de la seva zona d’influència gràcies a la ‘marca Barcelona’; però, també, planteja el debat ineludible de molts pobles de la perifèria metropolitana, que volen saber quin serà el seu futur davant la més segura centralitat de la ciutat comtal.

Editorial

Com el conegut programa de La Sexta, El Intermedio, com Twitter, El Llobregat fa deu anys des de la seva primera portada editada a l’abril de 2006. Intentem, efectivament, explicar no només les notícies sinó la veritat -debat etern-, això sí, mai en només 140 caràcters.
La fragilitat amb la que arriba el client després de la mort d’una persona propera el converteix en carn de canó de tot un entramat empresarial que només beneficia a uns pocs degut a la situació de monopoli que hi ha al territori tot i la liberalització del mercat. Tal és el domini de les grans empreses funeràries que, fins i tot anys després de la mort de les persones, es fa negoci amb una qüestió tan concreta com és el trasllat de restes.
Després de mesos d’una actualitat quasi frenètica a nivell polític, l’estiu arriba com a tap descompressor per fer una pausa fins el setembre. Des del mes de març que es va iniciar la considerada precampanya fins al tancament dels cartipàs que conforma cada govern municipal han passat quatre mesos que han deixat, amb les eleccions municipals del 24 de maig, un dibuix polític de certa continuïtat però amb ‘inputs’ de renovació interessants que segur faran canviar l’status quo local de molts ajuntaments.

Editorial

Pese a que el debate sobre la calidad de las democracias modernas sea, cada vez, más complejo –con exigencias que no tienen marcha atrás como una mayor transparencia o una mayor participación ciudadana-, las elecciones municipales siguen siendo la fiesta democrática por antonomasia de nuestros municipios.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Agencia Publicitaria Llobregat, S.L. :: Raurich, 62 :: 08830 Sant Boi de Llobregat
Contacto
0,625