www.elllobregat.com
Castelldefels: ciutat turística per excel·lència
Ampliar

Castelldefels: ciutat turística per excel·lència

miércoles 18 de marzo de 2015, 02:56h
L’Ajuntament demana assumir la gestió del Canal Olímpic, ara en mans de la Generalitat de Catalunya, un dels atractius catalans per fomentar el turisme esportiu

Centenars d’ atletes internacionals remant amb força per endur-se l’or d’aquelles Olimpíades del 92 són memòries que donen nom i prestigi al Canal Olímpic de Castelldefels, construït fa més de vint anys com a seu de la competició de piragüisme. L’esperit esportiu segueix latent entre les aigües dolces del canal, però el càlid vincle -entre Ajuntament i Generalitat- que havia aleshores amb el temps s’ha refredat.

Castelldefels reclama avui la cessió del Canal Olímpic. La Federació d’Associacions de Veïns de Castelldefels (FAVC) ha formalitzat la queixa en forma de carta, gest que segueix la línia de la demanda que va fer l’alcalde del municipi, Manuel Reyes, en els últims mesos. “El que nosaltres recordem és que gairebé totes les instal•lacions olímpiques, es van tornar als municipis perquè fossin les administracions més properes als ciutadans qui puguin explotar-les. Però la Generalitat fa cas omís de la nostra petició”, explica Manuel Reyes a El Llobregat.

Amb aquest, ja són diversos els punts de desacord entre Castelldefels i la gran ciutat en relació al Canal Olímpic. El tema més tractat en els últims dos anys ha estat la gratuïtat d’entrada dels castelldefelencs a les instal•lacions, cosa que inicialment es va concedir però que la Generalitat va insistir en retirar poc després.

El canal sempre ha estat un dels punts estratègics del municipi del Baix, i l’Ajuntament sempre l’ha volgut gestionar com a competència pròpia. I és que la ciutat està dotada amb la insígnia de Destinació Turística Esportiva (Catalunya compta amb 13 Destins de Turisme Esportiu) que entrega la Generalitat i que, per tant, l’avala per aconseguir aquesta demanda. L’Ajuntament de Castelldefels està en espera de la cessió, i això deixaria via lliure per reforçar l’oferta esportiva, a partir de la unió del Canal amb la Instal•lació Esportiva Esplai –una zona de mal accés, ja que només es pot accedir des de l’autovia- que significaria “la creació d’un centre de referència internacional”.

Castelldefels, ciutat turística
L’esport castelldefelenc està molt vinculat a la natura, no només per la gran extensió de platja – que disposa tota mena d’equipaments pel visitant, wifi inclòs, motiu pel qual diferents certificats reconeixen la seva qualitat turística i mediambiental-, sinó també per la ubicació del municipi, que es troba entre dos sistemes naturals ben diferents: el delta del Llobregat i el Parc del Garraf.

Un dels majors atractius turístics del Parc Natural del Garraf és El Palau Novella on s’ubica des de 1996 el primer Monestir budista de Catalunya. Des de la comunitat religiosa, s’ofereixen diverses experiències espirituals als visitants com: tallers de relaxació i “Consciencing”, a més de diverses conferències.

“La ruta taronja”, aquest és el nom del recorregut turístic cultural que ofereix Castelldefels, una oportunitat per conèixer la seva història i patrimoni. Un passeig pels edificis més emblemàtics, com el Castell i la seva capella romànica, les 12 Torres de Vigía i les masies de Cal Ganxo; i una visita a les construccions més modernes: la Plaça de l’Estació, la Plaça de l’Església, la Plaça de les Palmeres y el Parc de les Dunes.

Més de milió llarg de turistes, visiten anualment Castelldefels, en part gràcies a les seves connexions – diferents línies d’autobusos i dues estacions de ferrocarrils, que enllacen la ciutat amb altres municipis com Barcelona-, i els diferents hotels i apartaments de caràcter urbà. D’acord amb Reyes: “Des del punt de vista turístic hem posat l’accent al turisme familiar i esportiu, és un turisme integrador i que minimitza les molèsties, i hem de buscar aquesta compatibilitat”.

L’aposta turística de Castelldefels es veurà reforçada per la finalització de les obres del passeig marítim, que repercutirà positivament no només en l’atractiu del municipi sinó també de la comarca. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
1 comentarios