www.elllobregat.com
Sant Boi, ciutat promotora de la innovació
Ampliar

Sant Boi, ciutat promotora de la innovació

miércoles 18 de marzo de 2015, 06:37h
L’Ajuntament participa a la I Trobada de Ciutats Catalanes de la xarxa Innpulso

Investigació, desenvolupament, innovació. Aquests tres conceptes són clau per aportar valor afegit i obrir un nou camí d’èxit, allà on s’apliqui. En canvi, encara continuen sent més unes sigles –amb objectius pràcticament de màrqueting i per a la galeria- que no pas concrecions. Per fomentar l’esperit I+D+I, l’Ajuntament de Sant Boi ha participat a la I Trobada de Ciutats Catalanes de la Xarxa Innpulso, celebrada a Terrassa.

En aquest aplec de localitats, organitzat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, participen els municipis que han rebut el distintiu ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’ per l’esforç i el compromís en aquesta matèria. “La innovació és un instrument imprescindible per millorar els serveis públics i per fer progressar les ciutats”, ha dit l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, durant l’acte.

Pel que fa la representació empresarial, quatre companyies han presentat els seus respectius projectes d’innovació, a l’espera de trobar fórmules de finançament. Són Panet (producció de pa artesanal amb tècniques innovadores); Asas Systems (projecte de creació d’un baden intel•ligent per pacificar el trànsit sense generar un perjudici als vehicles d’emergències); Avant Grup (creació d’una website per gestionar en línia la xarxa de proveïdors) i el Clúster de Salut Mental de Catalunya, que concentra diferents empreses, serveis i institucions, entre aquestes, l’Ajuntament de Sant Boi, membre impulsor. “Són exemples d’esperit innovador i representen sectors claus de l’economia i el futur de la ciutat de Sant Boi”, precisava Moret.

L’objectiu de la trobada ha estat posar en comú els programes i les ajudes disponibles (ministerials i europees) per aquest tipus de petites i mitjanes empreses –compromeses amb la innovació- de les nou ciutats catalanes que pertanyen a la Innpulso. Sant Boi forma part des de la seva creació a l’any 2010.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios