www.elllobregat.com
L’Ajuntament del Prat vol assegurar la producció del gall ‘Pota Blava’ amb la compra de la Granja Torres
Ampliar

L’Ajuntament del Prat vol assegurar la producció del gall ‘Pota Blava’ amb la compra de la Granja Torres

miércoles 18 de marzo de 2015, 06:37h
El consistori adquireix per 650.000 euros la principal productora del raça Prat amb l’objectiu de garantir la continuïtat de l’espècie
L’Ajuntament de El Prat ha aprovat en el darrer ple municipal la compra de la Granja Torres, la principal productora del pollastre local de raça Prat. Així, el consistori vol assegurar la continuïtat d’aquesta espècie, marca de la casa i reconeguda amb el segell de qualitat Indicació Geogràfica Protegida (IGP) que atorga la UE, ja que la seva venda és molt estacionària i, per tant, el negoci no era rentable.

Per aquest motiu, l’Ajuntament pagarà 650.000 euros per convertir la Granja Torres en titularitat municipal. “Després de molt temps de fer diverses iniciatives de suport a la producció i a la criança d’aquest element d’identitat local, doncs, aquest és un pas més que garanteix de manera definitiva la producció de raça prat. Passa a titularitat pública la màquina que produeix el Pota Blava amb la voluntat de garantir que continuï sent sempre una granja productora”, deia al ple el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Alcaldia, Serveis Centrals i Economia, Rafael Duarte.

La compra de la Granja, de 15.000 metres quadrats i creada el 1995, arriba després d’habilitar a la zona dels Horts Lúdics un altre espai pels criadors de pollastres i capons raça Prat, una llarga i antiga reivindicació de les associacions de criadors.

De moment, però, el propietari de la granja, Manuel Torres, mantindrà la gestió de la infraestructura durant els següents cinc anys, així com la propietat dels diferents pollastres.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios