www.elllobregat.com

Conclou el Projecte Mart XXI a Castelldefels, Gavà i Viladecans

miércoles 18 de marzo de 2015, 06:40h
El ‘Projecte Mart XXI’ posa punt i final en un acte celebrat a les instal•lacions de la UPC, amb la participació de més d’un centenar d’alumnes de secundària de Castelldefels, Gavà i Viladecans. Un projecte que rep el suport de la Diputació de Barcelona i que té l’objectiu de millorar l’èxit educatiu acostant la ciència als estudiants.

El projecte Mart XXI va adreçat a nois i noies de 3r i 4t d'ESO que, malgrat tenir capacitat per als estudis, mostren cert risc d'abandonament prematur de la seva formació. L'objectiu és presentar la ciència de manera atractiva a l'alumnat, amb la intenció de reforçar la seva autoconfiança, motivació i capacitat de treball en equip. Se'ls dóna l'oportunitat de participar, al llarg de cinc sessions de treball d'un matí a la UPC, en un projecte entorn de la investigació amb la ciència, treballant en equip, mitjançant una metodologia pràctica i experimental.

Els alumnes participen d'un dels vuit grups de treball creats per desenvolupar l'estudi d'un àmbit de coneixement vital per a l'èxit de la missió: llançament, navegació, aterratge; robots; telecomunicacions; producció i consum d'energia; monotorització de la colònia (aplicacions de la domòtica); producció alimentària; suport vital i reciclatge de residus; o obtenció, distribució i consum d'aigua.

En aquesta edició han participat un total de 123 alumnes dels municipis participants (més de 1.100 alumnes han participat en aquest projecte que es porta desenvolupant des de l'any 2008) els quals han pogut conèixer la universitat de la mà de professionals, investigadors i investigadores de la UPC Campus Baix Llobregat, i desenvolupar la capacitat de treball en equip i per projectes.

La col•laboració amb els centres educatius per a la millora de l'èxit educatiu és una de les línies impulsades des del suport a les polítiques d'acompanyament a l'escolaritat d'Educació de la Diputació de Barcelona.





¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios