www.elllobregat.com
Quatre empreses del Baix busquen la seva internacionalització a les jornades ‘Porta a l’Exterior’ de CaixaBank
Ampliar

Quatre empreses del Baix busquen la seva internacionalització a les jornades ‘Porta a l’Exterior’ de CaixaBank

miércoles 18 de marzo de 2015, 06:40h
L’entitat financera organitza, amb la col•laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, aquesta iniciativa per assessorar en la internacionalització de l’empresa i formar en comerç exterior a un centenar de companyies

Oferir assessorament sobre internacionalització i formar en comerç exterior. Aquests són els pilars fonamentals de les jornades ‘Porta a l’Exterior’ que avui CaixaBank ha organitzat, juntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona. Més d’un centenar d’empreses catalanes, entre elles, quatre del Baix Llobregat, han participat d’aquesta iniciativa amb l’objectiu d’impulsar la seva internacionalització i presència a l’exterior.

Amb aquesta finalitat d’oferir nous mercats als negocis representats, els directors de les oficines de representació i sucursals internacionals de CaixaBank i l’equip d’experts en comerç exterior de l’entitat han ofert una sessió a la Casa Llotja de Mar de Barcelona. En aquest espai d’enveja, la iniciativa ha permès mantenir 202 entrevistes, a més de formació personalitzada sobre més de 50 països.

Entre aquests països, un dels destacables ha estat Xile. I és que, per primera vegada, en aquests vuit anys que CaixaBank organitza les jornades, un país estranger ha estat representat en el marc de l’acte. De fet, Xile ha tingut identitat pròpia amb l’Espai Xile, on s’ha organitzat diferents conferències sobre la situació econòmica del país i les seves oportunitats de negoci.

Xile és un país, ara mateix i des de fa anys, a l’alça a la zona llatinoamericana. Ha experimentat un creixement econòmic notable amb un augment important d’empreses espanyoles que s’han instal•lat allà. S’estima, de fet, que ja arriben a les 1.500 companyies de seu nacional a territori xilè. En aquest sentit, al 2014, es van generar 1.558 milions d’euros en importacions i unes exportacions d’1.280 milions. Un intercanvi comercial important que deixa el PIB de Xile amb un creixement del 2% al 2014, mentre que s’estima que serà del 3’3% al 2015.




¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios