www.elllobregat.com
Gavà demana un Pla director per consolidar la recuperació del Castell d’Eramprunyà
Ampliar

Gavà demana un Pla director per consolidar la recuperació del Castell d’Eramprunyà

miércoles 18 de marzo de 2015, 06:41h
Després d'un lustre d'iniciatives i intervencions, Gavà vol consolidar la recuperació del Castell d'Eramprunyà amb un Pla director
Són molts anys de canvi, intervencions i remodelacions del Castell d’Eramprunyà, és per això que es busca la consolidació de la feina feta en un document que permeti avançar en la divulgació i l’ús ciutadà del castell. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha anunciat que “s’estan fent els treballs previs amb el suport de la Diputació de Barcelona per elaborar aquest document que ens ha de permetre definir els criteris de restitució i també l’ús que li volem donar al Castell d’Eramprunyà. Hem anat fent les actuacions necessàries i portem uns anys d’experiència però ara cal fer un pas definitiu per consolidar aquest bé cultural tan important per a la ciutat i per al conjunt del país”.

El 2009 van començar les tasques de consolidació. Les tres primeres van ser el tancament del recinte del castell, formació dels voluntaris de la Unió Muntanyenca Eramprunyà i execució dels treballs urgents de cara a l’estructura. Més tard es va procedir a realitzar un aixecament planimètric i topogràfic del castell per conèixer la seva realitat física i el seu entorn.

L’església de Sant Miquel és l’única dependència del castell que continua tenint un ús ciutadà, i al mateix temps una de les primer zones en necessitar intervencions, a causa del deteriorament. És un punt a destacar ja que és l’única estructura del conjunt de la qual es conserva la volta original.

Les últimes actuacions ja han estat de caràcter històric ja que s’ha recollit tot el contingut documental que es coneixia fins al moment i s’ha buscat nova documentació. Com a últim punt s’ha avançat en la recerca arqueològica i en les activitats de divulgació.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios