www.elllobregat.com
CGT endureix el discurs en defensa del Hospital de Viladecans

CGT endureix el discurs en defensa del Hospital de Viladecans

miércoles 18 de marzo de 2015, 06:41h

La falta de pressupost provoca la saturació i el descens de la qualitat del centre.

La secció sindical de la Confederació General de Treball de Catalunya de l’Hospital de Viladecans ha fet públiques, aprofitant la recent destitució del gerent de l’Àrea Metropolitana Sud, Alfredo García, un seguit de consideracions que emmarquen la situació de caiguda lliure en la que es troba L’Hospital de Viladecans.

Habitacions individuals que passen a ser compartides, lliteres als passadissos i llistes d’espera de pacients que necessiten ser ingressats. Aquesta es la situació tercermundista en la que es troba L’Hospital de Viladecans, anys enrere un dels tres Hospitals més productius de Catalunya.

El centre compta amb un pressupost de 36 milions anuals, el que suposa una retallada de 6 milions, per oferir serveis sanitaris als ciutadans de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans (184 mil ciutadans). Les retallades pressupostàries van comportar la reducció del personal -que escasseja de zeladors, personal administratiu i personal de suport assistencial-, motiu pel qual la junta de personal va elaborar, al passat mes de gener, un document sol·licitant la creació de 20 nous llocs de treball, per pal·liar l’angoixant situació laboral que es viu a l’hospital.

Des de la Confederació General de Treballadors es posa l’accent en l’increment de la complexitat dels pacients, en base a la ubicació de l’hospital que es troba en una àrea de residències geriàtriques. Aquest fet no només suposa diagnòstics complicats sinó també requereix assistència per a accedir al centre, ja que la majoria no ho poden fer pel seu propi peu. Però la falta de personal i de lliteres complica l’accés al centre i provoca l’alt índex de reingressos i la reiteració de les visites de pacients al servei d’urgències.

Sanitat pública i de qualitat

Dimecres 25 de febrer de 2015 tindrà lloc una manifestació –convocada per La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Llobregat i promoguda pel Fòrum Social del Baix Llobregat- en defensa d’una sanitat pública de qualitat i per a tothom.

La trobada començarà a les 17.30h a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí i anirà fins a la plaça de l'Ajuntament de Cornellà.

La manifestació serà un pas més en la lluita de la Plataforma, pel canvi de les polítiques de la Conselleria de Salut i l'abandonament de les retallades pressupostàries.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios