www.elllobregat.com
La Molina Corona els primers campions del món de para-snowboard cross IPC
Ampliar

La Molina Corona els primers campions del món de para-snowboard cross IPC

miércoles 18 de marzo de 2015, 06:41h
El dia 28 es correrà el banked slalom, prova que donarà per finalitzats aquests Campionats IPC, que se celebren per primera vegada el 2015 i on han participat 18 països. Ambdues proves es disputen a la pista d'Alabaus

L'estació del Grup FGC de la Molina ha celebrat aquest dimarts 24 de febrer, sota una intensa nevada de rigorós hivern la primera cursa dels Campionats del Món para-snowboard IPC, on han participat 41 riders, amb discapacitat física a la zona alta del cos (categoria Upper Limb) o a les cames (categoria Lower Limb).

;La prova s'ha realitzat a la pista d'Alabaus, en un traçat creat amb salts, dubbies i peralts entrellaçats que ha posat a prova l'habilitat dels participants. La pista de La Molina té una longitud de 725 m i un desnivell de 120 en la qual es disposen els esmentats mòduls.

Després d'una classificació individual amb crono, que ha començat mitja hora més tard del previst a causa de les nevades, els corredors més ràpids han competit en un format de parella head-to-head que ha definit els campions del món.

Triomf de Brenna Huckaby en SBX Lower Limb 1 Imp.

En la categoria Lower Limb 1, la nord-americana Brenna Huckaby s'ha proclamat campiona del Món després “d’una carrera genial on la pista estava en perfectes condicions" segons les seves paraules. La segona posició l'ha aconseguit la francesa Cecile Hernández-Cervellon, que també va obtenir la plata al SB-L1 de Sochi'14. El tercer lloc ha estat per la també nord-americana, Nicole Roundy.

Bibian Mentel-Spee, campiona del Món de SBX Lower Limb 2 Imp.

En Lower Limb 2, l'holandesa Bibian Mentel-Spee s'ha endut l'or i també ha destacat les bones condicions de la pista així com "la bona feina duta a terme per La Molina per tenir uns Campionats del Món perfectes". L'holandesa, amiga de Johan Cruyff -present a l’esdeveniment- es va proclamar campiona paralímpica de SBX a Sochi’14. Després d'ella la nord-americana Heidi Jo Duce ha finalitzat en segon lloc. El tercer lloc també ha estat per a Holanda, la rider Lisa Bunschoten s'ha endut el bronze, i l'espanyola, Astrid Fina, s'ha quedat a les portes del podi, ocupant un quart lloc.

Or per a Manuel Pozzerle en SBX Upper Limb Imp.

Dos esportistes italians han pujat al podi d'aquesta primera prova de SBX dels Mundials. En primera posició, Manuel Pozzerle, que corria per primera vegada en aquesta categoria. El seu compatriota, Roberto Cavicchi, ha ocupat el segon lloc. El bronze ha estat per a l'anglès Ben Moore, guanyador de la Copa del Món d'Aspen d'aquesta disciplina aquesta temporada 2014-2015. Patrick Mayrhofer, que ha estat 5è, és un dels favorits per al banked slalom del dia 28 de febrer.

Chris Vos es proclama campió del Món de SBX Lower Limb 1 Imp.

Chris Vos s'ha endut l'or en la categoria Lower Limb 1 Imp. L'holandès explica que “ha estat una carrera molt tàctica a causa de la gran quantitat de neu acabada de caure”. En segona posició s'ha classificat el noruec Kristian Moen, seguit pel rus Serafim Pikalov, que s'ha penjat la medalla de bronze.

Matti Suur-Hamari es penja l'or en Lower Limb 2 Imp.

En la categoria masculina de Lower Limb 2 Imp., la primera posició ha estat per al finlandès Matti Suur-Hamari, després d'una carrera "estupenda, amb unes condicions molt exigents però amb un bon traçat" ha afirmat. El nord-americà Evan Strong, campió paralímpic d'aquesta mateixa disciplina a Sochi'14, ha estat segon i el tercer lloc l'ha ocupat el canadenc Alex Massie. El subcampió olímpic de SBX, Michael Shea, ha finalitzat cinquè. Els espanyols Urko Egea i Aitor Puertas han estat 12è i 16è, respectivament. ;

L'entrenador de l'equip espanyol, Albert Mallol, valora positivament l'actuació dels tres corredors i explica que "el Mundial ens ha agafat una mica ràpid, vam començar a preparar-nos per als Jocs Paralímpics de Sochi'14, i ara és l'inici de 4 anys vista per als següents Jocs ".

28 de febrer: banked slalom

El dissabte 28 de febrer La Molina acull per primera vegada uns Mundials que permetin gaudir del nou format que suposa el banked slalom. Després de l'èxit que va tenir el debut de l'snowboard cross en els Jocs Paralímpics d'Hivern de Sochi'14, ara els Mundials de La Molina obren les portes al precursor de l'SBX. Aquesta prova, amb origen als Estats Units, consisteix a baixar a través d'una pista en forma d '"U" al llarg de tot el recorregut d'entre 500 i 900 metres de terreny irregular ple de dubbies. Els corredors faran 3 baixades i compten amb les dues millors per a la classificació.

;

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios