www.elllobregat.com

L’Hospitalet, multat amb mig milió d’euros

miércoles 18 de marzo de 2015, 06:41h
L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha estat sancionat per males pràctiques en el monopoli de les funeràries amb una multa al consistori de 500.000 euros per part de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO).
Aquesta sanció, que castiga conjuntament l’Ajuntament, la funerària Àltima (una de les més importants del sector) i els hospitals de Bellvitge i l’Oncològic demana un total de 1.700.000 euros a les institucions implicades, i deixa clar que tots en treien profit del negoci funerari. Segons la resolució, la funerària se’n va beneficiar aconseguint treure més del 90% del serveis funeraris oferts entre els anys 2009 i 2013 a partir d’aquests hospitals dels quals l’Ajuntament de l’Hospitalet n’ingressava el 12%, i l’Hospital de Bellvitge rebia cada any 80.000 euros de la funerària en qüestió en concepte de recerca.

L’Ajuntament de l’Hospitalet s’ha defensat argumentant que va actuar legalment i que tot son meres pressumpcions, i per això ha decidit recórrer igual que la funerària Àltima. D’altra banda, l’Hospital de Bellvitge ha optat per editar uns tríptics en els quals s’expliquen els tràmits a seguir per a poder contactar serveis amb qualsevol funerària del territori.

En tot cas, aquesta sanció ha tingut ja repercussions polítiques. Ciutadans (C’s), a través del seu portaveu, Miguel García, ha demanat responsabilitats polítiques per les males pràctiques.

La sanció que ha recaigut sobre aquests organismes parteix de la denúncia que va decidir posar la funerària de Sant Sadurní d’Anoia l’any 2011, després de haver-se–li negat el dret a recollir en diverses ocasions els cossos de diversos difunts a l’Hospital de Bellvitge.

La denúncia feia referència a l’incompliment d’una ordenança de l’Ajuntament de l’Hospitalet que reservava tots els morts de l’Hospital de Bellvitge i l’Oncològic a la funerària de la ciutat vulnerant la llei que havia posat fi al monopoli funerari 15 anys enrere. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios