www.elllobregat.com
Bellvitge, pioner europeu en pròtesis de penis

Bellvitge, pioner europeu en pròtesis de penis

Por Begoña González
miércoles 18 de marzo de 2015, 06:41h
La implantació per via infrapúbica permet una recuperació més ràpida i l’activació de la pròtesi de forma precoç i mínimament invasiva
La disfunció erèctil és un tema delicat, un tema que costa d’abordar per a aquells que la pateixen. Tot i això, cada dia que passa és més fàcil poder solucionar problemes tan comuns i a la vegada tan sensibles com aquest.

La disfunció erèctil pot ser causada per factors psicològics, farmacològics, neuronals, hormonals o vasculars, entre altres causes, i segons diversos estudis, entre un 20% i un 50% de la població masculina adulta pateix disfunció erèctil, un problema que és especialment prevalent a partir dels 60 anys.

Tot i que anteriorment ja s’implantaven pròtesis i es feien tractaments per als pacients, l’Hospital de Bellvitge ha revolucionat el panorama de la implantació protesica per solucionar la disfunció erèctil, convertint-se en l’Hospital pioner a nivell europeu gràcies a la implantació de pròtesis per via infrapúbica.

La cirurgia protèsica per tractar la disfunció erèctil ha conegut en els darrers anys avenços, tant pel que fa als materials com a les tècniques, que han fet disminuir les complicacions i augmentar el grau de satisfacció dels pacients. Entre els diferents tipus de pròtesi existents, el model més avançat actualment és la pròtesi hidràulica de tres components.

El Dr. José Rodríguez-Tolrà, responsable de la Unitat d’Andrologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha assegurat que “fer l’implant per via infrapúbica fa que la recuperació del pacient sigui més ràpida, ja que la incisió és mínima, a més de permetre activar la pròtesi abans que amb les altres tècniques”. Amb aquest avanç, s’aconsegueix fer un abordatge mínimament invasiu, que permet
l’activació de la pròtesi en un parell de setmanes, en lloc del parell de mesos que trigaven altres tipus d’implants.

“La implantació d’una pròtesi de penis és un últim recurs terapèutic davant de determinats casos en què els altres tractaments, principalment la medicació oral i les injeccions intracavernoses, no han donat resultat en el pacient”, comenta el Dr. Josep Torremadé, facultatiu de la Unitat d’Andrologia de l’Hospital de Bellvitge.

“La pròtesi és mes o menys la mateixa, però, tot i que la diferència és mínima, és la via d’abordatge el que difereix, i es el que aporta la diferenciació. La pròtesi que es decideixi implantar depèn molt de les característiques del pacient, igual que la decisió de triar la via d’abordatge”, assegura el Dr. Torremadé. I és que, la via infrapúbica s’està popularitzant molt perquè es molt menys invasiva que la escrotal i necessita molt menys temps de recuperació.

Centre de referència
La tècnica quirúrgica per implantar aquest tipus de pròtesis és més exigent que d’altres, per la qual cosa per obtenir els millors resultats és molt important comptar amb professionals experts i específicament formats, i en aquest sentit, l’Hospital Universitari de Bellvitge és un dels centres de referència de l’Estat espanyol en aquesta cirurgia, en la qual acumula més de 25 anys d’experiència.

Segons les dades aportades a El Llobregat, l’Hospital Universitari de Bellvitge implanta unes 15 pròtesis de penis anualment, i des dels inicis d’aquesta cirurgia n’ha implantat unes 250 de diferents models. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios