www.elllobregat.com
L’Audiència de Barcelona arxiva el cas de les dietes de la FMC
Ampliar

L’Audiència de Barcelona arxiva el cas de les dietes de la FMC

miércoles 18 de marzo de 2015, 17:29h
Tots els alcaldes queden lliures de qualsevol càrrec en entendre que és una entitat privada i que, per tant, no hi ha malversació de fons públic
Tot i que l’argument pugui semblar kafkià, l’Audiència de Barcelona ha arxivat la causa oberta contra una setantena de càrrecs municipals –entre alcaldes i regidors de tota Catalunya- per cobrar presumptament dietes irregulars en entendre que la Federació de Municipis de Catalunya és una entitat privada i que, per tant, no hi ha possible malversació de fons. Així ho entén tot i que rep la majoria dels seus recursos provenen de les arques públiques. Segons la interlocutòria emesa, en el moment que els diners ingressen en la FMC deixen de ser fons públic, “perden” aquesta condició.

La causa deriva del cas Mercuri que té com a principal implicat a l’ex alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, qui aleshores presidia la FMC. Pel que fa a la comarca, fins a set alcaldes estaven –en un primer moment- esquitxats per aquest cas de presumpte cobrament de dietes irregulars, llista que es va ampliar poc després. Així alcaldes que, en alguns casos, opten a la reelecció van haver de passar pels jutjats. Lluís Tejedor (ICV) de El Prat, Núria Marín (PSC) de L’Hospitalet, Antoni Balmón (PSC) de Cornellà o Manuel Reyes (PP) de Castelldefels són alguns dels noms més destacats. Ara, aquests queden –com diem- lliures sense càrrecs tot i les discrepàncies de la Fiscalia Anticorrupció.

De fet, el ministeri públic ha confirmat que recorrerà al Suprem l’arxivament del cas ja que considera que la FMC és un ens públic finançat a partir d’arques municipals.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios