www.elllobregat.com
Quasi la meitat dels habitants de la província de Barcelona tenen el seu carnet de biblioteques municipals

Quasi la meitat dels habitants de la província de Barcelona tenen el seu carnet de biblioteques municipals

martes 24 de marzo de 2015, 17:56h
Més de 2’6 milions d’habitants de la demarcació de Barcelona tenen el seu carnet de les biblioteques municipals de la xarxa de la Diputació; és a dir, un 48% de la població total
La Diputació de Barcelona ha fet balanç de la seva activitat cultural, en concret, a nivell bibliotecari amb unes xifres d’èxit i amb unes estadístiques que proven el bon funcionament de les biblioteques públiques de la xarxa de l’ens provincial. En total, 2.624.000 habitants de la demarcació de Barcelona tenen el seu carnet per gaudir dels equipaments culturals en qüestió. Aquesta xifra deixa un 48% de cobertura; és a dir, quasi la meitat de tota la província barcelonesa.

Aquestes dades han estat, en bona part, gràcies a la bona inversió feta en aquest sentit i que la Diputació xifra en 34 milions d’euros per donar suport als ajuntaments i que han permès oferir un servei bibliotecari de qualitat. A més, gràcies a aquesta aportació s’han obert cinc nous equipaments i s’han traslladat quatre més a espais renovats i moderns.

Les biblioteques van registrar 19.063.000 visites, el que vol dir que cada dia el conjunt de biblioteques rep prop de 73.000 visites. Cada dia també es fan prop de 48.000 préstecs de documents (12.521.000 préstecs durant l'any) sobre un total de més de 9,5 milions de documents de tots els tipus (llibres, CD, DVD, revistes, còmics...) que es troben a la Xarxa de Biblioteques Municipals. Tot i la diversitat de formats, a l'hora d'agafar documents en préstec, hi ha un clar predomini dels llibres, que suposen el 73% dels documents prestats.

Creix també el nombre d'usuaris del servei de Wi-Fi, ja són més de 207.000 persones, xifra similar a la dels usuaris d'Internet i + (ofimàtica), que se situen sobre els 222.000. El portal de la Biblioteca Virtual i del Gènius, tots dos de la Xarxa de Biblioteques Municipals, han rebut 9.086.000 visites.

Durant el 2014 s'han programat prop de 14.500 activitats culturals a les biblioteques amb un total de 635.000 assistents, el que significa que cada dia prop de 3.500 persones assisteixen a alguna de les 120 activitats que s'ofereixen a diari a la Xarxa de Biblioteques Municipals. Entre l'oferta d'activitats, destaquen els més de 500 clubs de lectura de diverses temàtiques i per a diferents públics que es poden trobar al conjunt de biblioteques de la demarcació de Barcelona.

Amb l'objectiu de garantir un accés igualitari a la cultura i especialment a la lectura, es destinen anualment 15 euros per habitant per al funcionament de les biblioteques municipals, dels quals la Diputació de Barcelona inverteix 6,13 euros.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios