www.elllobregat.com

El nou CAP Gornal de L’Hospitalet quintuplicarà la seva superfície

miércoles 25 de marzo de 2015, 18:23h
La Generalitat preveu adjudicar les obres d’aquí a dos meses i duraran quasi any i mig
El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat la construcció d’un nou ambulatori al barri del Gornal de L’Hospitalet, el que permetrà ampliar la superfície de l’actual fins a cinc vegades. En concret, el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) ocuparà 1.925 metres quadrats front els 408 que disposa actualment, per donar assistència a 8.094 habitants de la ciutat hospitalenca.

Gestionat per l’Institut Català de la Salut, l’obertura del centre és un bon indicatiu de canvi en matèria de salut després d’anys de lluites, baralles i tancaments, fins i tot, d’alguns centres com aquests a la comarca. El nou CAP Gornal, planificat i finançat a través del Pla d’inversions del Servei Català de la Salut, es construirà en un solar, cedit per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, que s’ubica a l’illa de cases compresa entre l’avinguda de Carmen Amaya, l’avinguda de Vilanova i el carrer dels Joncs.

Pel que fa els serveis, el nou centre del Gornal prestarà atenció de medicina de família, infermeria, pediatria, treball social, activitats preventives i comunitàries (vacunacions, educació sanitària, consells de salut, etc.), atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, atenció domiciliària i atenció odontològica, i també tots els tràmits i les gestions derivades de l’assistència en el marc del sistema públic de salut.

A més, per la seva amplitud, es passaran de vuit consultes assistencials a vint-i-dues. El nou CAP comptarà també amb diferents àrees assistencials distribuïdes de la següent manera: dotze consultes de medicina general; dos de pediatria; diferents àrees polivalents i de tractaments i extraccions; en concret, dos sales i un box polivalent. En aquest sentit, destaca també una àrea docent formada per tres aules amb capacitat per a 30-40 persones i una d’informàtica per a vint ordinadors.

S’estima que l’obra –ara en procés de licitació- s’adjudicarà a finals d’abril per iniciar immediatament la construcció del centre que arribarà en quasi un any i mig. El pressupost previst és de 3.100.000 euros.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios