www.elllobregat.com
Sant Boi, contra les antenes de telefonia mòbil
Ampliar

Sant Boi, contra les antenes de telefonia mòbil

miércoles 25 de marzo de 2015, 18:46h
El Ple Municipal de la ciutat aprova per unanimitat una moció contra les antenes de telefonia instal•lades al barri de Marianao i contra la Llei General de Telecomunicacions
Rebuig total de tots els grups municipals de Sant Boi a les antenes de telefonia mòbil instal•lades per l’empresa Vodafone al barri de Marianao. Els cinc partits representats al Ple Municipal van aprovar per unanimitat una moció contra aquestes infraestructures instal•lades recentment al carrer Antoni Rubió i Lluch, número 9, i que previsiblement començaran a funcionar a finals d’aquest mes de març.

Així, tant l’equip de govern format per PSC i ICV-EUiA com l’oposició (PP, CiU i PxC) es van mostrar en contra de la nova Llei General de Telecomunicacions del Govern espanyol -aprovada fa un any amb els vots del Partit Popular, el PSOE i Convergència i Unió-, la qual dóna a les operadores tota la llibertat per acordar amb la comunitat de propietaris la instal•lació d’aquest tipus d’antenes, sense la necessitat de demanar cap tipus d’autorització ni control previ per part de les administracions. La nova normativa és el que ha permès a la companyia Vodafone arribar a un acord de cessió del terrat durant 15 anys, a canvi d’una recompensa econòmica.

L’equip de govern municipal aprova, doncs, a la moció la seva disconformitat amb la Llei i demana al Govern espanyol desplegar aquesta normativa tenint en compte les possibles afectacions sanitàries que es poden derivar pels camps electromagnètics, tal i com recull la resolució 1815 al Consell d’Europa. Fet que, ara, no es respecta.

De fet, no és la primera problemàtica que genera a la comarca aquesta Llei. Tal i com ha explicat El Llobregat, el barri d’Alba-rosa continua lluitant a Viladecans per evitar una d’aquestes antenes al Casino del barri. Ara, la disconformitat veïnal arriba al barri Marianao de Sant Boi amb una diferència: l’antena ja està instal•lada.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (6)    No(0)

+
0 comentarios