www.elllobregat.com

La Molina, l’estació metropolitana més internacional a nivell esportiu

miércoles 25 de marzo de 2015, 19:06h
Es considerada, per antonomàsia, l’estació de Barcelona i de tota la seva àrea metropolitana. I, ara, també, l’estació catalana d’esquí i muntanya més esportiva i de referència internacional durant tot l’any.


La Molina, estació d’esquí i muntanya propietat del Grup FGC, se situa com a estació capdavantera pel que fa a competicions de caire estatal i internacional. Fa quatre anys que la Volta Ciclista a Catalunya visita les estacions del Grup FGC: Port Ainé (2012 i 2013) Vallter (2013 i 2014) i La Molina, l’any passat i enguany. El proper dijous l’estació de la Cerdanya rebrà una de les curses amb més tradició del món ciclista, ja que va ser al 1911 quan es va fer la primera edició de la prova catalana.

La Volta Ciclista, que va començar el dia 23 de març, té les etapes 4 i 5 situades al Pirineu Català. El 26 de març rebrà l’etapa reina, circuit que surt de Tona i arriba a La Molina amb 188,4 km de longitud i tram on els corredors es trobaran amb dues ascensions a ports de primera i de categoria especial. El dia 27, la sortida de la 5a etapa es farà des del municipi d’Alp, terme municipal del que forma part La Molina, fins a Valls i constarà de 195,4 km. La ronda acaba el 29 de març amb una etapa a la capital catalana.

Aquest esdeveniment és el punt d’inflexió entre la temporada d’hivern cap a la d’estiu ja que el Grup FGC inverteix molts esforços en oferir els millors serveis al visitants per a que gaudeixin de les millors activitats esportives i familiars també a la primavera i a l’estiu.

Aquesta temporada 2014-2015, La Molina ha acollit dos esdeveniments de caire mundial que, una vegada més, han demostrat l’eficiència per part de l’estació ceretana. Del 23 al 28 de febrer es van celebrar els Campionats del Món d’IPC, campionats que se celebraven per primera vegada en la història d’IPC. A més, amb la col·laboració de la Fundació Johan Cruyff i l’associació Play and Train, La Molina ha adequat les infraestructures i s’ha convertit en un model d’estació accessible i adaptada.

Els dies 20 i 21 de març, també va acollir la final de la Copa del Món d’SBX FIS, on van participar més de 80 riders, d’entre ells tres espanyols components de la RFEDI. A més, tot i ser 9è el basc Lucas Eguibar va endur-se el Globus de Vidre de la modalitat de SBX de la FIS gràcies a la seva bona temporada on acumulava un primer i un segon lloc a l’estació Suïssa de Veysonnaz. Totes aquestes competicions serveixen per seguir fent camí cap als Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus 2026.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios