www.elllobregat.com
És l’hora dels treballadors sèniors
Ampliar

És l’hora dels treballadors sèniors

viernes 27 de marzo de 2015, 09:28h
La patronal AEBALL culmina un innovador projecte amb un networking per promoure l’ocupació de persones de més de 45 anys
Molts col•lectius s’han vist especialment afectats per la crisis i la manca de feina. En aquest sentit, durant aquests anys, s’ha posat molt l’accent en els joves els quals pateixen xifres d’atur insòlites que arriben, fins i tot, al 50% de la població activa. Ara, amb l’economia que comença a remuntar lleugerament, és el moment de girar el punt de mira –sense oblidar els joves- i promoure l’ocupació de les persones majors de 45 anys.

Així ho pensa la patronal territorial AEBALL (Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat) que ha culminat amb un ‘networking’ tot un procés innovador, desenvolupat amb la col•laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet, per millorar l’ocupació d’aquest col•lectiu. Així, nou responsables de recursos humans d’empreses del territori s’han entrevistat amb 26 ciutadans majors de 45 anys i que es troben en situació d’atur després de participar en el Programa per a la millora de l’ocupabilitat mitjançant l’acreditació de competències.

D’aquesta manera, els responsables de RRHH participants han pogut conèixer, de primera mà, els diferents candidats que des del mes de setembre havien iniciat un procés orientat a millorar les competències per trobar feina, mitjançant cursos sobre habilitats i comunicació, sessions de coach, eines per facilitar la recerca de feina i assessorament per a la certificació de la seva experiència professional, que no és poca. I és que aquest col•lectiu té l’avantatge de tenir una experiència acumulada, normalment dins d’un sector en concret, el que els converteix en autèntics especialistes de la seva matèria (àrea administrativa, logística, comercial, disseny, manteniment, instal•lacions, producció i assistencial); fet que no s’ha aprofitat fins ara, moment de fer un gir en el seu favor.

Amb aquest projecte pioner a tot l’Estat espanyol, els candidats han conformat un nou portafoli que ha estat contrastat amb evidències de la seva trajectòria professional i formativa, al que també es pot tenir accés online. A partir d’ara serà la seva carta de presentació, reforçada amb aquets mesos d’aprenentatge i d’actualització, que esperem que sigui el valor afegit que els obri noves portes.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios