www.elllobregat.com
Sant Boi centra el quart Fòrum Local de Convivència en la lluita contra l’homofòbia
Ampliar

Sant Boi centra el quart Fòrum Local de Convivència en la lluita contra l’homofòbia

viernes 27 de marzo de 2015, 10:40h
Més de 300 joves participen, a Can Massallera, a la quarta edició de la trobada
“Stop homofòbia”. Amb aquest inequívoc lema, més de 300 joves santboians de nou centres de secundària i dos recursos socioeducatius (Esplai Eixida i Centre Obert Don Bosco) han participat al quart Fòrum Local de Convivència; en aquest cas concret, per lluitar contra l’homofòbia. Així, l’objectiu general de millorar la convivència ciutadana s’ha concretat en aquesta trobada en respectar la diversitat sexual i eradicar qualsevol forma de discriminació homòfoba.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el regidor d’Educació i Civisme, Luis Pérez, van participar a la jornada on, a més, van lliurar els premis del concurs ‘Spots per la convivència’ en la seva tercera edició del certamen, organitzat per la Xarxa d’Educadors i Alumnes per la Convivència i l’Àrea d’Educació i Civisme del consistori.

En total, 48 joves han estat premiats. A la categoria de Publireportatge de sensibilització (de 5 minuts de durada), el jurat dels premis del concurs "Spots per la convivència" va premiar els videos I perquè no?, elaborat per l'alumnat del col•legi Sant Josep, i Supergay, elaborat per alumnes de l'Institut Rafael Casanova. A la categoria Mobilitza't per la convivència, es va premiar el vídeo Fem que la indiferència marqui la diferència, una producció de 60 segons elaborada autònomament pels joves del Col•legi Mare de Déu dels Dolors fent servir exclusivament el mòbil com a mitjà d'enregistrament de les imatges.

El jurat va fer una menció especial al vídeo Un món paral•lel presentat pels alumnes del Col•legi Joan Bardina. Els 48 joves premiats podran gaudir de dues invitacions a l'espectacle "Lari-Poppins" del Mag Lari que es desenvoluparà a Can Massallera el diumenge 17 a les 17h dins del programa d'Arts Escèniques i Música.

En el marc de Sant Boi com una Ciutat Educadora, el programa de convivència ha treballat durant l'últim any un conjunt d'accions orientades a promocionar l'educació comunitària davant les actuals problemàtiques relacionades amb la diversitat sexual i la discriminació homòfoba. L'objectiu del Fòrum ha estat reflexionar sobre la diversitat sexual al municipi i com determinats prejudicis, estereotips de gènere i discriminacions homòfobes poden afectar els drets de les persones i la convivència a la ciutat.



¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios