www.elllobregat.com
Sant Joan Despí comptarà a les municipals amb una nova candidatura independent: Societat Justa Despí
Ampliar

Sant Joan Despí comptarà a les municipals amb una nova candidatura independent: Societat Justa Despí

martes 31 de marzo de 2015, 10:20h

El partit, que es defineix com a local, independent i d’esquerres, ha presentat el seu candidat Manuel Ruiz Casanellas com a alcaldable

El Baix Llobregat ha estat una comarca on, tradicionalment, hi han hagut partits independents, alguns que governen, fins i tot, als seus respectius municipis. El Partit Independent de Castelldefels (AVVIC); JuntsxSantVicenç, el partit liderat per Oriol Junqueras o l’Alternativa Independent POBLE (AdIP) a Torrelles de Llobregat en són un exemple. Ara, Sant Joan Despí tindrà també de la seva candidatura independent, exclusiva només al municipi.

Coneguda com Societat Justa Despí, el partit polític es defineix com a local, independent i d’esquerres. Tot i que porten quasi tres anys treballant conjuntament gràcies al suport veïnal, aquestes seran les seves primeres eleccions municipals. Presidit i liderat pel seu cap de llista, ja presentat oficialment, Manuel Ruiz Casanellas, la SJD es presenta com una alternativa més en aquest context actual on partits que fins ara es trobaven fora del mapa com Ciutadans o les candidatures afins a Podem poden tenir representació política. Més a Sant Joan Despí, un municipi històricament socialista amb un alcalde, Antoni Poveda, considerats d’entre els capitans del PSC a nivell català. De fet, és el primer secretari del partit al Baix Llobregat.

A la seva presentació, Manuel Ruiz, diplomat en Infermeria i Tècnic de Laboratori d’Anàlisis clíniques, va ressaltar les avantatges que permeten ser, precisament, un partit independent sense directrius supramunicipals: “la proposta del partit es centra en Sant Joan Despí i la seva ciutadania, en treballar amb criteris de transparència i sense els condicionants i les directrius dels partits franquícia, promovent una veritable reactivació econòmica sobre la base de la indubtable capacitat comercial i industrial de la ciutat”, ha explicat.

“Ser ciutadà és un càrrec públic en si mateix i com a tal hem d’execir-lo”. D’aquesta manera, el partit va defensar una major participació ciutadana pel que fa els processos democràtics i de pressa de decisions, qüestió cada cop més demandada per la ciutadania a tots els nivells de l’administració. Sota aquest lema, Manuel Ruiz estarà acompanyat per Josep Andreu García Cuestas i per María del Carmen García Moya, número dos i tres, respectivament.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (11)    No(1)

+
0 comentarios