www.elllobregat.com
La martorellenca OTEM2000 ha creat una llosa híbrida
Ampliar

La martorellenca OTEM2000 ha creat una llosa híbrida

martes 31 de marzo de 2015, 10:42h

L’empresa ha combinat el seu projecte amb el d’ Energy Floorsper desenvolupar un Paviment Híbrid d’ Energia.

Martorell s’ha aliat amb Holanda en la creació d’un revolucionari projecte urbà, un paviment mixt generador d’energia verda (HEF), que combina el trànsit de persones i vehicles i unes rajoles fotovoltaiques. La empresa martorellenca OTEM 2000 ha desenvolupat una llosa solar transitable (HET) que de la mà d’ un mòdul electromagnètic, inventat per l’holandesa Energy Floors, que converteix l’energia cinètica del moviment humà en energia elèctrica.

Una primera versió del paviment s’ha instal·lat ja al campus tecnològic RDM de Rotterdam. El projecte està orientat a zones peatonals d’exterior com carrers comercials, places publiques, parcs i voreres, però paral·lelament Enery Floors treballa en l’adequació dels Sistemes Híbrids per al tràfic de vehicles. Michel Smit, director general d’Energy Floors, diu "que és una innovació prometedora combinar l’energia solar i l’energia humana en un únic producte”.

Es calcula que el HET té la capacitat de generar fins a 60kWh per any i el HEF, una mica més gran en mida, fins a 250kWh per any, sempre depenent de la seva ubicació. El principal benefici de la tecnologia solar CIS és el seu excel·lent rendiment en zones d’ombra i la seva màxima producció d’energia al llarg del dia.

Tots dos productes estan preparats per poder personalitzar-se amb diferents colors, logos i marques.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (3)    No(0)

+
0 comentarios