www.elllobregat.com

Del 24 al 26 d’abril, Gavà celebra la 62a edició de la Fira d’Espàrrecs

lunes 13 de abril de 2015, 18:34h
Divendres obriran les portes GastroGavà i la Mostra Comercial. Dissabte s’inaugurarà la Mostra Agrícola al pavelló Jacme March
L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat avui la 62a Fira d’Espàrrecs de Gavà, que se celebrarà del 24 al 26 d’abril. Un certamen que Sánchez ha descrit com “un dels esdeveniments més importants de la vida social i cultural de la nostra ciutat, un esdeveniment que ens identifica”.

L’alcaldessa ha destacat que la Fira manté els seus elements tradicionals, en referència a la Mostra Agrícola amb els lots d’espàrrecs i les paneres de verdures i artístiques coorganitzada per l’Ajuntament i la Cooperativa Agropecuària de Gavà, “si bé ha anat incorporant altres sectors representatius de la nostra ciutat, de la vida social i econòmica i esdevé un reflex de la transformació de la nostra ciutat que atrau visitants d’arreu de la comarca i de l’àrea metropolitana”.

El recinte firal, de 20.000 metres quadrats de superfície, manté el carrer de Sant Pere com a nexe d’unió dels dos espais centrals: el pavelló Jacme March, on dissabte s’inaugurarà la Mostra Agrícola, i la plaça de Jaume Balmes, que acollirà la segona edició de GastroGavà, una mostra de l’oferta de la restauració local amb l’espàrrec de Gavà i els productes de proximitat com a ingredients principals. Precisament, el certamen gastronòmic incorpora alguna de les novetats de la Fira 2015: “Atès l’èxit de públic de la passada edició, enguany GastroGavà amplia l’horari fins diumenge al vespre”. GastroGavà compartirà espai amb la Mostra Comercial i Artesanal i una part de la Mostra d’Automoció, que també tindrà una segona àrea al carrer de Martí i l’Humà.

Al voltant de la Fira s’organitzaran moltes activitats per a tots els públics. Segons Raquel Sánchez, “les entitats culturals, esportives i educatives participen de manera molt activa i ens oferiran propostes com concerts, exhibicions, ballades de sardanes, activitats esportives, castells i gralles”.

Entre les activitats organitzades, l’alcaldessa ha destacat l’exposició de cartells a la Fira, que es podrà visitar al Centre d’Història de la Ciutat: “Podrem fer un repàs a la història de la Fira a través dels cartells que han anunciat totes les edicions, una mostra molt interessant que ens permetrà veure com ha evolucionat la imatge del certamen”. Però més enllà del recinte firal també hi haurà activitats complementàries, com les jornades de portes obertes al Parc Arqueològic i al Refugi Antiaeri de la Rambla.

L’acte de presentació de la Fira d’Espàrrecs també ha comptat amb la intervenció del vicepresident de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Barri, que ha destacat “l’orgull que representa per la pagesia de Gavà poder tirar endavant amb la tradició. La Fira és un repte que afrontem amb il•lusió i molt d’orgull. Si bé és cert que ens suposa un gran esforç, no volem deixar de lluitar perquè es mantingui ja ens permet difondre i promocionar els nostres productes, en especial els espàrrecs blancs, el conreu del qual és únic a Catalunya”.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez ha agraït aquest esforç de la pagesia i ha refermat “el suport de l’Ajuntament per mantenir aquesta tradició que ha estat, és i serà un èxit, i que atrau les mirades de milers de visitants d’aquí i de fora. Sé que hi treballeu de valent i que l’elaboració de paneres és fruit del treball de famílies senceres, la qual cosa és un regal que ens feu molt bonic”. La Fira d’Espàrrecs està organitzada per l’Ajuntament de Gavà i la Cooperativa Agropecuària de Gavà. Quant a GastroGavà, a més de l’Ajuntament l’organització recau en l’Agrupació de Restauradors de Gavà i en AGT (Associació de Gastronomia i Turisme).

La Fira té una dotació pressupostària de 142.130 euros, cosa que suposa un increment del 19% respecte la passada edició. Aquest increment han tingut lloc a la partida d’activitats, per consolidar GastroGavà, i a la destinada a subvencionar la compra de llavors a la Cooperativa Agropecuària, amb l’objectiu de garantir la continuïtat del conreu de l’espàrrec als camps gavanencs.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios