www.elllobregat.com

El Mobile World Congress de L’Hospitalet ha d’afavorir a tot el territori

martes 21 de abril de 2015, 16:29h
CiU aconsegueix el compromís del Congrés per oferir suport a la Fundació Barcelona Mobile World Capital per garantir la continuitat de la fira més important de telefonia
El sector hoteler, els restauradors, els locals d’oci, el transport -pels taxistes és la cita més esperada de l’any-, la gran i petita empresa, l’administració, fins i tot, el negoci de la prostitució. Tots es veuen notablement beneficiats de l’èxit del Mobile World Congress que es celebra cada any a L’Hospitalet i que genera un impuls econòmic cada començament d’any. El fenomen dominó que es dóna més enllà del recinte firal és inqüestionable. La pregunta, en tot cas, és: ¿on es concentra aquest benefici? I la veritat és que la major part queda a la gran capital. El gran repte del nostre territori es saber atreure i beneficiar-se d’aquest fenomen tecnològic que converteix L’Hospitalet en la capital de la telefonia mòvil un cop a l’any.

Als darrers anys, a L’Hospitalet s’han fet molts esforços en aquest sentit i la ciutat ha obtingut una millor resposta respecte a anys anteriors. Rutes de tapes o portar la cultura al carrer per fer-se més visible són alguns dels exemples que s’han portat a terme a les darreres edicions perquè els visitants situin L’Hospitalet en el mapa. Ara cal fer-ho extensible a tota la zona del Llobregat. Per aconseguir-ho, calen campanyes pensades i preparades i no improvisades com, segons ha pogut saber El Llobregat, la de l’autocar que et feia un ‘tour’ per diferents bars de tapes de la ciutat i que no ha tingut cap èxit ni repercussió.

Ara per ara, només el sector hoteler de la zona metropolitana nota el benefici de la Fira, que per ona expansiva fa que, quan s’omple la oferta de Barcelona, s’omple també l’anell metropolità. De la mateixa manera, els taxistes veuen amb bons ulls l’arribada dels congressistes. Però poca cosa més. La resta es capitalitza a Barcelona. I és una llàstima tenint en compte que més de 90.000 visitants es deixen caure pel certamen.

Assegurar el certamen a partir de 2018
Esperem en tot cas que mai els haguem de trobar a faltar. En aquest sentit, segons hem sabut, CiU ha aconseguit el compromís del Congrés dels Diputats per aportar els recursos i el suport necessari a la Fundació Barcelona Mobile World Capital per tal que aquesta es consolidi com un hub d’innovació, de coneixement i d’emprenedoria en tecnologia mòbil i digital. De fet, aquest és un repte que també s’ha arribat a criticar a Barcelona, la qual no ha estat capaç, després d’una dècada de MWC, de convertir-se en una capital referent del sector. Aquest acord voldinamitzar el teixit emprenedor i empresarial d’aquest sector, emergent també a la societat catalana; però també, lluitar pel manteniment de la fira a Barcelona a partir de l’any 2018, fet que encara no està assegurat tot i que el proper any s’inauguri la nova línia 9 de metro, al seu pas, per la plaça Europa, precisament pel MWC’16. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios