www.elllobregat.com
Castelldefels demana a Hisenda una rebaixa del valor cadastral

Castelldefels demana a Hisenda una rebaixa del valor cadastral

martes 21 de abril de 2015, 18:00h
L’Ajuntament de Castelldefels, governat per l’únic alcalde popular de la comarca, Manuel Reyes, vol aprofitar la bona relació amb el Govern espanyol, en aquest cas, del mateix color polític, i ha demanat formalment la rebaixa del valor cadastral.
D’aquesta manera, de concretar-se aquesta petició, es reduiria l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i l’Impost sobre l’Increment de Valors dels Terrenys de Naturalesa Urbana, més conegut com a ‘plusvàlua municipal’.

De fet, aquesta reducció ja tindria data d’aplicació. Segons el govern local els nous valors reduïts entrarien en vigor l’1 de gener de 2016. “Aquesta iniciativa suposa un pas més en la nostra voluntat de reduir la pressió que reben els nostres veïns a través dels impostos”, ha dit l’alcalde de la ciutat, Manuel Reyes. “Sabem que aquestes mesures redueixen els ingressos del consistori, però hem demostrat que podem mantenir i incrementar la qualitat de vida de la nostra ciutat baixant els impostos, en base a una bona gestió dels diners públics”.

Reyes ha enviat la sol•licitud a la Direcció General del Cadastre, en dependència del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, amb aquest objectiu d’ajustar els valors dels immobles de la ciutat. De fet, s’estima que al rebaixa podria ser de fins el 18%, quantitat que es notaria notablement en l’IBI i l’IIVTNU, però també indirectament sobre l’IRPF, l’Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentals i l’Impost sobre Successions i Donacions.

La petició del grup popular ha tingut el suport de l’AVVIC, el Partit Independent de Castelldefels, també en el govern municipal. “s’ha treballat molt per poder donar-li la volta a la situació econòmica que patia l’Ajuntament fa 4 anys. En aquell moment, una mesura com aquesta hagués estat implantejable, però l’esforç ha valgut la pena i ara podem començar a veure els fruits”, ha dit el regidor d’Hisenda, Màxim Costa.

Ara, és decisió del ministre d’Hisenda i Administracions Públiques admetre o no la petició municipal de Castelldefels amb un ordre ministerial que s’hauria de publicar abans del 30 de setembre per poder aplicar els nous valors l’1 de gener de 2016.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios