www.elllobregat.com

La situació de les pimes al Baix Llobregat i l’Hospitalet

Per Sergi Fuster - President PIMEC-Joves Empresaris al Baix Llobregat i L'Hospitalet

martes 21 de abril de 2015, 18:08h
El Baix Llobregat i l’Hospitalet és un territori estratègic i històricament ric en l’àmbit empresarial i industrial. En aquests moments, ens trobem davant de reptes importants per adaptar-nos a les necessitats que se’ns presenten en aquest 2015.
Tot i que aquests reptes no són només del territori, cada dia es fa més necessari que a la comarca disposem d’un model industrial proper a la realitat de les nostres empreses, tant per a les locals com per a les que volen instal·lar-s’hi. El que es coneix com a PGM-76 (Pla general metropolità de l’any 1976) i les seves restriccions, fa necessari que es posi en marxa l’esperat pla director, que ja fa uns anys que s’anuncia. Reconec que la dificultat per adaptar les necessitats a gust de tothom és molt gran, però mentre no s’afronta aquest tema, el territori està perdent possibilitats de desenvolupament econòmic, generació de riquesa i creació de llocs de treball.

Per aquest motiu considero fonamental unir esforços entre tots els agents que podem sumar en la millora de les condicions de la gestió del territori urbanísticament per tal de desenvolupar un treball conjunt on s’incloguin els aspectes comuns, i aprofitar la connexió d’administracions per conèixer les necessitats específiques de cada un dels 27 municipis als quals afecta aquesta normativa.

D’altra banda, i de forma paral·lela, és important impulsar programes d’incentiu per a l’obertura de noves activitats. L’ajuda que en molts casos necessita l’emprenedor que vol obrir un negoci és facilitar-li el pagament de les taxes administratives que es requereixen com a requisit d’obertura. En aquest sentit, hem de trobar mecanismes de seguiment que facilitin a l’emprenedor iniciar la seva activitat, facturar i, fins i tot, experimentar els canvis naturals de les idees d’un projecte empresarial.

De la mateixa manera, tal com ja està passant en alguns municipis del Baix Llobregat i l’Hospitalet, cal apostar amb més força per la simplificació administrativa amb l’objectiu de facilitar l’activitat a l’emprenedor, així com l’acompanyament de la tasca del tècnic de confiança que normalment actua de facilitador i de prescriptor de tots els costos que cal afrontar per obrir el negoci. Tal com expressava a l’inici d’aquest text, aquest escenari és possible treballant des de la unió d’esforços, trobant punts de connexió entre els ajuntaments, especialment pel que fa a promoció econòmica, medi ambient, territori i empreses. La trobada per a aquests dos punts que van totalment units, tant en el desenvolupament i apropament de les necessitats del territori en l’actualitat, com en les facilitats per emprendre, es troba en la formació i els programes que estimulin la il·lusió i la passió per allò que cada jove vol fer i ser.

Més formació, més valors
L’inici del desenvolupament econòmic, estratègic i social del present i del futur rau en l’apropament dels sistemes educatius a les empreses. Ja sigui amb la formació dual, o amb la formació basada en valors de les persones aplicats a les empreses. Per a mi resulta molt important l’autoestima i estar convençut que el repte que emprenc tindrà més o menys dificultats, però treballaré amb pas ferm per assolir els objectius i millorar dia a dia. Jo aposto pels programes continuats de lideratge creatiu i creixement personal que ja són una realitat al nostre territori, però que han de tenir, també, una continuïtat.Per naturalesa, estem acostumats a pensar en gran, i aquest fet no és negatiu, però hi ha aspectes econòmics que també aconsellen baixar al terreny de joc i veure com poden conviure les estratègies amb l’emprenedoria i les necessitats del dia a dia. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios