www.elllobregat.com

El Polígon del Centre de Viladecans passarà de ser el més antic de la ciutat a un dels més moderns d’Europa

martes 21 de abril de 2015, 18:33h
Viladecans recull 13 accions a partir del projecte europeu USEAct que permetrà la completa remodelació d’aquest sector industrial
Aquest és l’objectiu i repte que Viladecans, segur, tindrà a la següent legislatura: la remodelació del sector industrial més antic de la ciutat per convertir-lo en un dels més moderns d’Europa. Es tracta del Polígon del Centre. L’Ajuntament de Viladecans ha fixat, a través del projecte europeu USEAct, 13 accions que s’hauran d’implementar per tal de transformar aquest tradicional sector d’activitat econòmica amb més de tres dècades.

Es tracta, doncs, dels fonaments principals que han de permetre la remodelació d’aquestes 66 hectàrees de superfície. Es farà, com dèiem, gràcies a la col•laboració del projecte USEAct que treballa per la renovació de les ciutats des d’una perspectiva de sostenibilitat econòmica, mediambiental i social.

Les 13 accions es poden agrupar en quatre eixos fonamentals: la solució de deficiències estructurals, la integració amb la resta de la ciutat, la millora de la competitivitat i l’increment de la sostenibilitat. Aquest full de ruta permetrà a l’Ajuntament establir els propers anys les fórmules per modernitzar un polígon industrial que compta "amb 303 espais d’activitat, el 72 % dels quals estan ocupats per 167 empreses en funcionament", segons ha exposat Marc Montlleó, tècnic de l'agència pública Barcelona Regional. Una xifra que demostra “una bona salut”, segons l’arquitecte Enric Batlle, respecte a l’activitat econòmica del municipi. Per la seva part, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha destacat el caràcter innovador del projecte que segur aportarà un valor afegit de cara a la captació de grans empreses: “es tracta d’un dels projectes més il•lusionants dels propers anys per a Viladecans, ja que no es tracta d’una simple transformació urbana, sinó que, per donar més oportunitats a les empreses, una vegada més la ciutat té l’oportunitat d’innovar, ja que fer aquesta renovació amb una elevada activitat és un repte que encara no s’ha dut a terme a cap indret del país”.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios