www.elllobregat.com
El turisme mira més enllà de Barcelona

El turisme mira més enllà de Barcelona

martes 21 de abril de 2015, 21:03h
L’àmplia oferta turística del Baix Llobregat ha permès que, per primera vegada, els visitants estrangers dels nostres atractius superin als nacionals
Mar, muntanya, història, cultura, arquitectura modernista, turisme rural, rutes vinícoles, turisme esportiu... L’oferta és infinita i inacabable també el Baix Llobregat. Per aquest motiu, sota la marca ‘Barcelona és molt més’, la Diputació de Barcelona ha obert un nou ‘site’ web per fomentar el turisme a la resta de comarques de la província barcelonesa que envolten la gran capital; per cert, amb un espai molt dinàmic, atractiu i complet. Com queda palès amb el lema, ‘Barcelona és molt més’, la web mostra un ampli recull d’opcions turístiques de totes les comarques de la província, des del Garraf fins al Maresme i el Berguedà i, entre elles, òbviament, el Baix Llobregat.

De fet, com ha destacat aquesta capçalera en més d’una publicació, les opcions turístiques de la nostra comarca són molt àmplies i diverses, i així es pot comprovar en el seu espai reservat a la web barcelonaesmoltmes.cat. Amb propostes de costa i de muntanya, el Baix Llobregat és possiblement la comarca amb un ventall més ampli d’opcions. Amb cent kilòmetres de platges, des de El Prat i fins a Castelldefels, el litoral del Baix ha millorat indubtablement el seu atractiu als darrers anys, de manera que moltes persones eviten ja la gran Barcelona sense la necessitat, d’altra banda, d’anar-se a Sitges.

Si mirem al nord, Montserrat és l’atractiu muntanyós de referència per la seva peculiaritat en les formes i la seva condició única. Al voltant, a més, el sector de la vinya guanya pes. De fet, sis municipis del nord estan integrats a la denominació d’origen del Penedès, el que ha desenvolupat aquest tipus de turisme vinícola a la zona.

Entre mar i muntanya, la nostra joia: el Delta del Llobregat. El Prat de Llobregat ha desenvolupat, als darrers anys, moltes iniciatives per recuperar aquesta zona i fer-la més accessible a la ciutadania. Persones a peu o en bicicleta, aprofiten per passejar i fer esport enmig d’un espai natural a través de diferents rutes adaptades sense danyar el terreny i que permeten gaudir dels diferents atractius del Delta. A més, la comarca –amb el Parc Agrari del Baix Llobregat com a principal exponent- porta anys promocionant els productes de km.0 gràcies a la tasca de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), el que l’ha convertit també en un territori pioner i destinació gastronòmica. Una aposta que, òbviament, també gaudeixen els ciutadans del Baix amb els diferents mercats de pagès que s’organitzen a les places municipals o amb iniciatives com el Quinto-Tapa del Potablava o la Carxofa, així com les Jornades Gastronòmiques de l’AGT. Iniciatives que, cada cop més, mobilitza a més gent de dins i fora del territori.

Pel que fa l’oferta cultural, cal destacar la millora del sector teatral. A més de les dues obres de La Passió, a Olesa i Esparreguera, que es celebren en els dos equipaments més grans de la comarca, diferents ciutats han apostat per teatres de primera qualitat com l’Atrium de Viladecans, l’Auditori de Cornellà o el Núria Espert de Sant Andreu de la Barca amb els quals atrauen un nou públic que abans preferien Barcelona. De fet, ara s’ha trobat un perfecte equilibri entre aquests teatres professionals, sense perdre, però, l’esperit local de moltes petites sales on també es fa bona feina per la cultura.

En aquest sentit, no ens podem oblidar de l’arquitectura. I és que el modernisme també va banyar la comarca, d’una manera important, el que deixa una ruta que ningú es pot perdre començant per la Colònia Güell i la seva Cripta de Gaudí, considerada per ell el laboratori que va permetre aixecar després la Sagrada Família. Per si no fos suficient, el deixeble del geni Gaudí, Josep Maria Jujol, va desplegar tot el seu plàstic imaginari, sobretot, a la zona de Sant Joan Despí i Esplugues de Llobregat, on es troba la fàbrica Jujol. Per si tot aquest recull fos poca cosa, sempre poden anar a fer una visita a les mines més antigues d’Europa, situades a Gavà, veure el Castell de Castelldefels o tenir el país als vostres peus, gràcies a la Catalunya en miniatura a Torrelles de Llobregat. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios