www.elllobregat.com
Catalunya s’aboca amb la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física

Catalunya s’aboca amb la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física

martes 21 de abril de 2015, 21:34h
Mollerussa reuneix 600 persones en l’acte central d’una iniciativa d’èxit, que ja ha celebrat 400 esdeveniments
El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; la subdirectora de Promoció de la Salut de la Secretaria de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, i l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, van participar el 10 d’abril en una caminada saludable i popular a Mollerussa, que ha estat l’acte central de la celebració d’enguany del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) a Catalunya, impulsada per la Generalitat de Catalunya per fomentar entre la població una vida activa i saludable. El futbolista de Linyola Bojan Krkic, jugador de l’Stoke City FC anglès, va ser el padrí de l’acte.

Unes 600 persones, amb protagonisme destacat pels escolars de la població (de 5è de primària i 1r d’ESO), uns 400, van prendre part en l’activitat organitzada per l’Ajuntament del municipi. També hi eren persones i representants de les diferents entitats de Mollerussa i rodalies. Les autoritats, acompanyades del representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, van sortir des de la plaça de Manuel Bertrand per recórrer un itinerari semiurbà pel municipi, de 4,2 km. En arribar al mateix punt d’inici, i amb la col•laboració de l’àrea bàsica de salut del Pla d’Urgell-CAP Mollerussa, es va oferir als participants un avituallament amb aliments. A continuació, van tenir lloc els parlaments i Bojan Krkic, que no va poder fer la caminada per culpa d’una lesió, va entregar una pilota signada a representants dels 8 centres educatius de Mollerussa que es van adherir a la celebració (CEIP Ignasi Peraire, CEIP Pompeu Fabra, CEIP Les Arrels, Col•legi del Carme, Col•legi La Salle, IES Terres de Ponent, IES La Serra i Centre ACUDAM-ACELL).

El Dia Mundial de l’Activitat Física es celebra des del 2002 a tot el món i Catalunya hi està participant des del dia 6 d’abril i fins el proper 30 d’abril, per sisè any consecutiu, gràcies a l’impuls del Pla nacional de promoció de l’activitat física (PNPAF) i el PAFES –desenvolupat pel Departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport en els darrers anys-, amb diverses iniciatives de promoció arreu del territori, com aquesta caminada, per sensibilitzar la població de la importància de dur una vida físicament activa.

Tenint en compte que el sedentarisme és el tercer factor de risc de mort als països occidentals (més de 3.000 morts anuals a Catalunya), l’eslògan de la celebració del DMAF d’aquest any és: “Sedentarisme=malaltia, Activitat Física=salut”, i el missatge que es vol transmetre a la població és el de promoure l’activitat física almenys 30 minuts al dia, tot i que en infants i adolescents es recomana 60 minuts. Amb la col•laboració, un any més, de la Fundació Agrupació, el repte d’aquest any és superar la xifra de més de 200.000 persones, –dels àmbits educatiu, sanitari, empresarial i de lleure–, que hi van participar el 2014 a través de 516 esdeveniments de 671 entitats diverses.

El web del PAFES ja té registrats més de 400 esdeveniments per part d’entitats i institucions de tot tipus, que es poden registrar fins el 30 d’abril al web pafes.cat i compartir-los a les xarxes socials: al compte de Twitter @DiaMundialAF15; a l’Instagram @activatx, a través de les etiquetes #DMAF2015 (va ser trending topic el 6 d’abril) i #moute30minuts, i al Facebook (Dia Mundial de l’Activitat Física 2015)... III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios