www.elllobregat.com

Tasta el Bergueda - Turisme

Portem a la teva casa rural productes artesans del Berguedà per la barbacoa!

Portem a la teva casa rural productes artesans del Berguedà per la barbacoa!

Agroturisme al Berguedà! Gaudeix de la natura!

jueves 23 de abril de 2015, 17:51h
El Berguedà era, tradicionalment, una de les comarques amb més població agrícola; aquesta població s’ha reduït en els darrers anys i, en alguns sectors de l’Alt Berguedà, gairebé ha desaparegut. La pagesia ha hagut de fer un esforç addicional per adaptar-se a les noves circumstàncies i per complementar la renda familiar agrària a fi de conservar i mantenir el patrimoni de les cases pairals catalanes.
L’agroturisme ha estat un d’aquests complements. L’Associació d’Agroturisme del Berguedà neix l’any 1993 promoguda per dones de pagès amb una gran inquietud per donar a conèixer els valors de la vida del camp, les explotacions agrícoles i ramaderes, i la riquesa del patrimoni de les cases pairals on viuen. En concert, dins l’agroturisme trobem tres modalitats d’allotjament:

| Allotjament rural independent: acostuma a ser una masoveria al costat de la casa pairal o enmig de la finca agrícola. Es tracta de cases totalment restaurades respectant l’estil típic de la zona però condicionades i equipades amb totes les comoditats de la vida moderna. Es lloguen en la seva totalitat.

l Masia amb habitacions: es tracta de la masia principal, on viuen els propietaris, de la qual s’ha condicinat una part per acollir els hostes. En aquestes masies, els propietaris ofereixen servei de menjador als seus clients.

l Casa de poble: són cases integrades al mig del poble, arreglades i equipades per llogar-les als turistes.

Si busqueu un contacte amb la natura, si voleu recuperar el tracte familiar i envoltar-vos d’un ambient presidit per la tranquil·litat, només teniu una opció: visítan’s a www.agroturisme-bergueda.com


De dalt a baix el Llobregat, un camí de descoberta
Del baix fins al dalt o del dalt fins al baix, el sentit no importa, el Llobregat és un camí de vida des de temps immemorials. Un país, uns territoris compartits més enllà de l’aigua. Un riu que fa moure molins, fàbriques i turbines amb canals i sèquies, però també amb recs que donen feina i aporten vida a la seva gent.

Terres diverses, morfològica i geològicament, però també d’activitat humana. Des de la planes baixes superpoblades, on s’hi mantenen encara les riques hortes del Baix Llobregat, als cims nevats i solitaris del Puig Llançada, el Tossa d’Alp i el Moixeró i amb Castellar de n’Hug al seus peus, on el riu comença a córrer.

En mig, una plana diversa, amb valls congostes a la zona alta berguedana, i frondosos boscos i amples espais a la part més baixa que enllacen amb terres de vinyes i cereals que conformen el paisatge singular del pla de Bages, amb la inconfusible silueta de Montserrat al mig. Mentrestant, el Llobregat, espina dorsal d’aquestes terres, no ens abandona, i la seva aigua, sempre present, va fent el seu camí.

Baix i Alt Llobregat, dos territoris diferents, però amb molts signes en comú que convé explicar-los, ensenyar-los i gaudir-los plenament. Ara toca que els de baix tastin el que hi ha dalt, i viceversa. Som-hi!


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios