www.elllobregat.com
La parròquia de Sant Miquel Àrcangel estrena 13 nous vitralls de la molinenca Andrea Ortega
Ampliar

La parròquia de Sant Miquel Àrcangel estrena 13 nous vitralls de la molinenca Andrea Ortega

lunes 27 de abril de 2015, 19:08h
L'edifici ja compta amb 77 dels 80 vitralls previstos inicialment

L’església de Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei té des d’aquest cap de setmana un nou aspecte i, sobretot, un nou colorit. L’edifici parroquial ha inaugurat tretze nous vitralls, corresponents a la façana (cinc a cada costat del campanar) i tres a la capella del Sant Crist, i ja suma 77 dels 80 que havia de tenir quan es va començar a construir a 1940.

Els vitralls han estat dissenyats per l’arquitecte molinenca Andrea Ortega i sufragats gràcies al llegat de Maria Magdalena Bonamich, el qual ha permès també posar en marxa la nova Llar d’Acollida a la seva rehabilitada residència.

Pel que fa el contingut dels colorits vitralls, els 10 de la façana representen la Creació (terra, mar, cel, sol, animals) amb elements simbòlics de la fe cristiana, especialment de l’Eucaristia (pans i peixos). Els tres de la capella del Sant Crist, que fan continuïtat amb el cel i la terra de la façana, representen la muntanya del Calvari amb les tres creus, on culmina la història de la salvació amb la mort i resurrecció de Jesucrist. Tot plegat embolcallat del resplendor de la llum del sol que simbolitza l’Esperit Sant.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios