www.elllobregat.com
L'amiant segueix viu

L'amiant segueix viu

martes 28 de abril de 2015, 12:01h

El Prat presenta el llibre, de Francisco Baez, ‘Amiant: un genocidi impune’ i el documental ‘Units contra l’amiant’ basat en els treballadors de Rocalla (Castelldefels)

El Baix Llobregat, així com tot Espanya, té una taca negra inesborrable que durant molts anys ha estat oculta: l’amiant. Aquest material s’ha utilitzat durant dècades sense cap mena de mirament, el que ha provocat riquesa per a aquelles empreses, però, tal i com ha quedat demostrat en sentències, malalties per al seus treballadors.

Són centenars de casos que els implicats han volgut que quedessin en el oblit, però que entitats com el Col·lectiu Ronda, la Federació Local de CGT Viladecans, l’Associació Plataforma Afectats per l’Amiant del Prat, Es Pot el Prat i Alternativa d’Esquerres Prat han volgut mantenir en vida. Com a proba del seu reclam, totes elles han col·laborat en la presentació del llibre ‘Amiant: un genocidi impune’, de Francisco Baez, ex-treballador d’Uralita Sevilla, i el passi del documental ‘Units contra l’amiant’, que reflecteix la lluita de les víctimes de l’amiant de Rocalla (Castelldefels). Tindrà lloc el dia 28 d’abril a les 18h al Centre Cívic Jardins de la Pau del Prat de Llobregat, coincidint amb el dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball.

Aquesta celebració se suma a les diverses queixes i manifestacions que han tingut lloc, en els últims anys, arreu de la comarca, en especial a Viladecans. Les diferents organitzacions reivindiquen la atenció mèdica als treballadors afectats, la jubilació anticipada als exposats i la denúncia de las dificultats de reconèixer la invalidesa professional, per part de l’ Institut Nacional de Seguretat Social (INSS).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios