www.elllobregat.com
L'Hospitalet va organitzar ja al desembre de 2014 aquest congrès en defensa dels aturats majors de 45 anys (Foto: Arxiu)
Ampliar
L'Hospitalet va organitzar ja al desembre de 2014 aquest congrès en defensa dels aturats majors de 45 anys (Foto: Arxiu)

Joves i majors de 45 anys tenen una nova oportunitat a L’Hospitalet

viernes 22 de mayo de 2015, 11:40h
La Diputació de Barcelona selecciona el projecte Oqupa’LH de l’Ajuntament de la ciutat per millorar l’ocupabilitat d’aquests col•lectius als sectors químic i farmacèutic
Primers van ser els joves, després, el col•lectiu d’aturats majors de 45 anys. Són dos dels col•lectius que més han patit els efectes de la crisis. Tant que, per exemple en el segon cas, tenen una entitat referent a la ciutat per defensar els seus interessos com és Assat50, Associació de persones aturades de més de 45 anys. Entre els èxits d’aquesta institució està l’organització d’un Congrès sobre l’ocupació i l’atur de les persones amb aquesta edat, que es va organitzar al Barradas de L’Hospitalet.

Ara la ciutat continua treballant en aquest sentit i segur que serà un dels eixos a defensar a la pròxima legislatura. La iniciativa Oqupa’LH de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha estat escollida per la Diputació de Barcelona, en el marc del projecte Ocupació a la indústria local, per fomentar l’ocupació tant de joves com d’aturats majors de 45 anys. Ocupació, a més, a dos sectors amb forta presència a la ciutat i al territori baixllobregatí com són el químic i el farmacèutic. En concret, només a L’Hospitalet hi ha 67 empreses d’ambdós sectors que donen feina a 1.826 persones.

El projecte Oqupa’LH consta de 690 hores de formació i s’adreça a 60 persones aturades de L’Hospitalet amb dos perfils diferenciats: joves de 18 a 30 anys, als quals s’ofereix la possibilitat d’assolir les competències que demanen les empreses químiques i guanyar experiència professional mitjançant l’estada en empreses, i els més grans de 45 anys, als quals es possibilita la millora de l’ocupabilitat i la formació en competències específiques del sector, amb possibles estades en empreses. D’altra banda, el projecte vol arribar a 30 empreses, per aconseguir un 50 % d’insercions laborals.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios