www.elllobregat.com
Cornellà usa la paraula per lluitar contra el tabac
Ampliar

Cornellà usa la paraula per lluitar contra el tabac

martes 26 de mayo de 2015, 17:10h
L’AECC-Catalunya contra el Càncer organitza aquest 27 de maig una conferència per lluitar commemorar el Dia Mundial sense Tabac
Aquest 31 de maig serà el Dia Mundial sense Tabac, el primer després de l’aniversari de la primera dècada des que es va aprovar el Conveni Marc per al Control del Tabac (CMCT) de l’Organització Mundial de la Salut. Aquest conveni, aprovat el 27 de febrer de 2005 té l’objectiu de protegir la salut pública impulsant mesures de reducció de la demanda de tabac per part de la població, però també, reduir el cultiu, l’elaboració i el comerç del tabac i els seus productes.

Amb aquests mateixos objectius, la Junta Local de Cornellà de l’AECC-Catalunya contra el Càncer organitza el 27 de maig una conferència divulgativa sobre el tabac. Emmarcada dins de la setmana de la dignitat de Cornellà, que impulsa l’Ajuntament de la ciutat, la xerrada pretén “deshabituar-se” del consum del tabac tal i com recull el títol de la conferència. ‘Què en sabem del tabac? Recursos per deshabituar-se’ anirà a càrrec del doctor Sergi Morchon, metge del servei de Medicina Preventiva de la Unitat de tabaquisme de l’Hospital de Bellvitge.

Amb aquest acte, que es donarà a les dependències del Citilab, a la plaça de Can Suris, a les 19 hores, es commemorarà aquest Dia Mundial sense Tabac que, com cada any, es celebra el 31 de maig per mantenir viva la lluita contra aquest producte nociu pel cos humà.

Segons les darreres dades a nivell autonòmic, la prevalença de fumadors diaris i ocasiones –de 15 o més anys- ha passat d’un 32,1% a l’any 2002 a un 26,5% el 2013. Així, s’estima que el nombre de fumadors s’ha reduït en 190.000 ciutadans catalans gràcies a una legislació més restrictiva amb mesures com la prohibició total de la publicitat de productes de tabac; els famosos advertiments sanitaris que ocupen un 30% de la superfície exposada –en alguns casos amb imatges desagradables-; protecció de l’exposició del fum a llocs públic i a la feina o mesures per reduir el comerç il•legal, entre d’altres. D’aquesta manera, les dades encara són més optimistes si parlem dels més joves. Segons dades oficials de la Generalitat, en el cas dels escolars de 14 a 18 anys, l’ús diari de tabac ha passat d’un 23% (2004) a un 12,4% (2012); és a dir, s’ha reduït el consum quasi a la meitat en menys de déu anys.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios