www.elllobregat.com
L’esport envaeix la millor platja del Baix
Ampliar

L’esport envaeix la millor platja del Baix

lunes 08 de junio de 2015, 17:03h
Castelldefels acollirà el divendres 19 de juny la jornada internacional ‘Esport a la platja’ dedicada a la dinamització esportiva del litoral

Practicar esport és, cada cop més, un estil de vida de molts ciutadans que lluny de participar a competicions professionals –ni molts menys- han introduït algun tipus d’activitat esportiva a la seva rutina setmanal. Anar a córrer, fer bicicleta, tennis o pàdel, així com esports nàutics són algunes de les pràctiques que moltes persones s’animen a fer per hobby o, simplement, però no menys important, per salut. De fet, les ciutats s’estan adaptant a l’auge de la pràctica de l’esport habilitant espais amb equipaments o aprofitant zones naturals com la ribera del riu Llobregat o el camí de la platja de El Prat. En aquest procés d’adaptació de les ciutats als nous hàbits ciutadans, no es poden quedar fora les platges del Baix Llobregat. Per aquest motiu, Castelldefels acollirà aquest 19 de maig la jornada internacional coneguda com a ‘Esport a la platja’ i que té com a objectiu informar sobre la dinamització esportiva del litoral, com a element de projecció exterior de la ciutat.

Castelldefels, únic municipi del Baix que comptarà amb el distintiu de qualitat ‘bandera blava’ a les seves platges, es convertirà per un dia en referent internacional de l’esport a la platja amb activitats durant tot el matí (de 10 a 14h.) i tarda (15:30 h a 18:30h.) a l’Espai del Mar (Passeig Marítim, 271-275). “Cada vegada més ciutats estan treballant per adaptar el seu litoral com a lloc per a la pràctica d’esports durant tot l’any a Castelldefels. La platja ‘sestà convertint en un espai de salut i d’esport i en un element de cohesió de la ciutat”, ha dit la regidora de Presidència, Sonia Motos. “Alhora, la seva dinamització esportiva pot convertir-se en un important actiu per a la internacionalització i en un element de projecció de la ciutat com a destinació de qualitat”. I és que, Castelldefels ja destaca pel seu turisme, però també per ser un municipi referent per a la pràctica esportiva amb instal•lacions úniques com el Canal Olímpic. Combinar, doncs, els dos sectors reforçarà, segur, aquest tipus de turisme emergent (turisme esportiu), sobretot, a la vessant més poliesportiva.

Amb aquest objectiu, la jornada –organitzada per l’Ajuntament de Castelldefels- serà un primer punt de trobada i de reflexió entre consistoris amb platja d’Espanya, de França i del Marroc; a més d’altres entitats privades i associacions esportives dels tres països que també estaran representades i que comparteixen un denominador comú: apostar per activitats sostenibles a tots els espais públics, també la platja, amb inversions menors i amb la mínima pertorbació del medi natural.

El programa de la jornada s’iniciarà amb una conferència inaugural titulada ‘Reptes i oportunitats de l’esport a la platja per a la projecció internacional de la ciutat”; a més d’una segona que anirà a càrrec de l’atleta de Marató Martín Fiz, premi Príncep d’Astúries dels Esports l’any 1997. Dues ponències i dues taules rodones completaran la part més didàctica. D’altra banda, diferents tallers pràctics especialitzats de diferents esports oferiran els seus punts de vista amb temes relacionats com l’organització d’esdeveniments, entre d’altres. Com a guinda, el dissabte 20 de juny, al dia següent, es podrà gaudir de diverses activitats esportives a la platja com tennis-platja, handbol, voleibol i carreres de fons.

La inscripció és gratuïta i obligatòria per a una millor organització i per l’aforament limitat.



¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios