www.elllobregat.com
Antonio Orozco i Bongo Botrako els grans atractius de la Festa Major de Sant Pere de Gavà
Ampliar

Antonio Orozco i Bongo Botrako els grans atractius de la Festa Major de Sant Pere de Gavà

martes 16 de junio de 2015, 18:23h
Música, teatre, art i tradicions ompliran les places i carrers de Gavà durant la celebració de la Festa Major de Sant Pere que se celebrarà del 25 al 29 de juny
La ciutat de Gavà ja es prepara per a la seva gran festa. Després de la Fira dels Espàrrecs, és moment de donar la benvinguda a la Festa Major de la ciutat. L’alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez, ha presentat avui el programa de la Festa Major de Sant Pere 2015, que se celebrarà del 25 al 29 de juny amb un ampli i variat programa d’activitats que ompliran els carrers, places i equipaments de la ciutat. L’alcaldessa ha volgut ressaltar el paper fonamental de les entitats que “fan possible que la cultura i les tradicions estiguin molt presents en la nostra festa”.

El programa recull un ventall molt variat adreçat a totes les edats. Sánchez ha fet una crida a la participació tot afirmant “que el programa compta amb propostes per tots els gustos i edats. És per això que convido a tots els ciutadans i ciutadanes a participar i gaudir de les activitats proposades”.

La Sellarès Band i l’Orquestra Cimarron; les Nits de Cabaret, amb la presència de Chiqui Martí; el teatre amb Leo Harlem & Sr. Corrales i la Màgia del Mag Lari seran altres de les propostes de Sant Pere 2014. A més de Zona Jove, una proposta estrenada l’any passat es trasllada a la plaça Major amb l’objectiu de posar de manifest el talent i les habilitats escèniques de tots i totes els que prèviament s’hagin inscrit a la Casa Gran.

La Festa Major de Sant Pere posa un any més en relleu la cultura popular i tradicional amb actes que contribueixen a reforçar la identitat de Gavà, gràcies a la implicació i participació de les entitats de la ciutat.

Com a novetat, Raquel Sánchez ha destacat “Les Matinades dels Grallers L’Anguila de Gavà que, per primer cop, despertaran la ciutat a toc de gralla. Una proposta que ens permet recuperar una de les nostres tradicions”. D’altra banda, la ciutat viurà una gran Diada Castellera de la mà dels Castellers que Gavà. Una diada que enguany arriba amb més activitats que mai: xocolatada, actuacions castelleres, primera holi castellera i cloenda musical.

Un altre element tradicional, el foc, serà present en aquestes festes. Divendres dia 26 tindrà lloc un dels actes multitudinaris: els focs d’artifici amb el piromusical a la platja. El foc també vindrà de la mà de la Companyia General del Foc amb la plantada de dracs, el taller de diables, els correfocs i la petada final.

Les tradicions populars continuaran amb la Cercavila Xerinolis, amb els personatges d’imatgeria festiva de la ciutat i el seu seguici que mostraran els seus balls, músiques, ritmes, figures, grallers i tambors; la trobada de puntaires i la ballada de sardanes.

El Tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social, Miguel Angel Diaz ha parlat de dos objectius bàsics d’aquesta Festa Major. D’una banda que “la ciutadania surti al carrer, a gaudir de les activitats i viure la ciutat” i d’altra banda “la Festa Major és una bona excusa per conèixer i participar de les activitats que organitzen les diferents entitats”.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència del nou regidor delegat de Cultura, Esports i Mediació, German Barrena que ha manifestat que “les festes de Sant Pere són les més esperades de l’any per tots els gavanencs i gavanenques i convido a tots a participar del programa dissenyat per l’Ajuntament en col•laboració amb les entitats”.

Per finalitzar Raquel Sánchez ha fet menció a les festes populars alternatives que organitzen diferents entitats, associacions i col•lectius de Gavà. En aquest sentit Sánchez ha manifestat que “es tracta d’una bona iniciativa que se celebra des de fa alguns anys en altres poblacions i que enguany també es viurà a la nostra ciutat”.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios