www.elllobregat.com
El Prat aprova un cartipàs auster i amb poques pistes sobre el relleu de Tejedor
Ampliar

El Prat aprova un cartipàs auster i amb poques pistes sobre el relleu de Tejedor

viernes 26 de junio de 2015, 10:44h
L'Ajuntament passa de vuit tinències d'alcaldia a sis; una d'elles estarà liderada per Alba Bou, que passa de regidora delegada a tinent d'alcalde d'una de les àrees més rellevants del consistori
Tot i que han hagut certs elements d’incertesa, com per exemple, la possible entrada d’ERC en el govern municipal, al final, tota la constitució del nou consistori s’ha donat tal i com es preveia i, per tant, no hi ha hagut massa sorpreses. Tampoc amb el nou cartipàs del govern municipal, el qual es pot definir com a continuista i auster.

El nou acord segellat recentment per l’alcalde de la ciutat, Lluís Tejedor (ICV) i Juan Pedro Pérez (PSC), organitza el nou cartipàs al voltant de sis àrees de responsabilitat, dos menys que a l’anterior legislatura on hi havia vuit tinències d’alcaldia. Aquestes sis àrees de govern seran les següents: Alcaldia, Serveis Centrals, Economia i Promoció de la Ciutat, liderada per Rafael Duarte; Urbanisme i Medi Ambient, presidida per la número 2 d’ICV, Alba Bou; Esports i Salut Pública, amb tinència d’alcaldia socialista (Juan Pedro Pérez); Igualtat i Drets Socials, amb Pilar Eslava; Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació, presidida per la número 2 del PSC, Marta Mayordomo; i Seguretat Ciutadana, Manteniment i Serveis Urbans, novament amb Joaquim Bartolomé com a tinent d’alcalde responsable.

D’aquestes sis àrees es derivaran només nou regidories de responsabilitat: Promoció de la Ciutat; Projectes Urbans; Mobilitat i Transports; Esports; Salut Pública i Consum; Acció Social; Cultura i Participació; Educació; i Igualtat, Joventut i Solidaritat.

Vista, doncs, la continuïtat del cartipàs, poques conclusions es poden extreure per poder avançar el relleu de Lluís Tejedor. De fet, el nou govern municipal ja s’ha cuidat de no donar pistes: al document oficial signat per ambdós líders dels seus respectius partits no apareixen l’ordre de les tinències d’alcaldia. En aquest sentit, trobem que perden la condició de tinent d’alcalde tant Sergi Alegre com Marga Garcia, tot i que sí formaran part de la Junta de Govern Local. En tot cas, caurien de les travesses per substituir a Tejedor. D’altra banda, es manté Joaquim Bartolomé com a responsable de Seguretat Ciutadana, Manteniment i Serveis Urbans, altre de les figures ben valorades a l’equip de govern ecosocialista.

Amb tot, la regidora que més relleu agafa és, com ja hem avançat a El Llobregat, Alba Bou, número dos a la llista, que passa de ser regidora delegada de Dona i Promoció Social a tinent d’alcalde de l’Àrea d’Urbanisme i Medi Ambient, àrea fonamental a qualsevol ajuntament. Seria ara mateix la candidata amb més números a agafar el relleu del lideratge d’Iniciativa a El Prat de Llobregat, ciutat ecosocialista per antonomàsia.




¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios