www.elllobregat.com
Fi de curs al Taller Metropolità de Periodisme de Proximitat de El Llobregat
Ampliar

Fi de curs al Taller Metropolità de Periodisme de Proximitat de El Llobregat

Un dels objectius de la publicació El Llobregat és servir de plataforma pels nous estudiants de periodisme que vulguin començar a obrir-se el seu camí professional. Un camí que comencen ja a escriure a partir de la seva experiència real en un mitjà de proximitat com aquest, on més s’aprèn. La premsa local ha estat l’escola de la gran majoria de professionals que seguim vinculats a mitjans de comunicació de l’àmbit que sigui.

Per això, El Llobregat va posar en marxa el Taller Metropolità de Periodisme on una dotzena de joves estudiants poden col·laborar realitzant tot tipus de tasques periodístiques que, en paral·lel a la seva formació acadèmica, poden complementar el seu creixement com a periodista. El més positiu és que aquesta col·laboració sempre es realitza sota la tutela d’un equip de periodistes professionals que permeten guiar l’estudiant, oferint una retroalimentació positiva.

Per posar punt i final a una primera temporada de col·laboracions, El Llobregat va celebrar ahir una trobada amb tots els joves implicats en una acte de germanor i de final de curs. Durant l’acte, el director de la publicació, Imanol Crespo, va destacar la importància de “trobar-se amb la realitat d’una professió des de ben d’hora, una professió complexa, però molt interessant i amb la que s’aprèn molt gràcies al contacte amb la ciutadania”. Un contacte que El Llobregat permet a partir d’històries i experiències reals que passen dins d’aquesta comarca tan rica i a la vegada complexa com és el Baix Llobregat.

El periodisme de proximitat permet realitzar tasques periodístiques de tot tipus, conèixer un petit territori en profunditat, aprendre ‘background’ de totes les seccions d’un mitjà generalista i, sobretot, tenir contacte amb moltes fonts informatives, sigui de ciutadans a peu de carrer, sigui a nivell d’entitats o, també, amb els poders municipals o comarcals del territori.

Amb aquesta intenció d’aprendre més sobre el territori, l’acte va acabar amb un concurs informal amb preguntes sobre el Baix Llobregat i L’Hospitalet, que van ser premiades amb diferents guardons gràcies als diferents patrocinadors de l’acte. D’altra banda, per enfortir el procés de retroalimentació entre estudiants i el consell editorial de El Llobregat, amb la col·laboració de BCN Content Factory, empresa coordinadora de tot el projecte, es va entregar una enquesta per conèixer la valoració dels alumnes del Taller Metropolità de Periodisme de Proximitat. Aquest any ha estat un any per engegar aquesta iniciativa que, trobem, ha estat molt positiva. El pròxim curs acadèmic serà per consolidar el projecte que, segur, continuarà creixent i enfortint la seva estructura.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(1)

+
0 comentarios