www.elllobregat.com
Sant Boi aprova un cartipàs concentrat en quatre grans àrees que fan forts a Carcelén i Tamayo
Ampliar

Sant Boi aprova un cartipàs concentrat en quatre grans àrees que fan forts a Carcelén i Tamayo

lunes 29 de junio de 2015, 13:40h
El primer Ple santboià va servir també per aprovar una rebaixa del 2% del salari, amb el vot en contra de tota l’oposició

Les grans ciutats del Baix Llobregat comencen a concretar el seu cartipàs municipal, és a dir, l’estructura del govern local amb el que es governarà, en principi, al llarg dels quatre anys de legislatura. Ho va fer L’Hospitalet, El Prat, Sant Vicenç i aquest divendres ha estat el torn de Sant Boi. La segona ciutat de major població del Baix ha aprovat una estructura més austera que la que va aprovar Jaume Bosch al 2011, en aquest cas, concentrada en quatre grans àrees de govern.

D’aquesta manera, l’estructura municipal es concentra en menys tinències d’alcaldia, però més fortes. Com a mínim, així s’aprecia en els casos de José Ángel Carcelén, novament primer tinent d’alcalde, i Juan Antonio Tamayo, escollit tercer tinent d’alcalde. Pel que fa l’àrea de responsabilitat, els dos dirigents socialistes intercanvien les seves competències i, per tant, Carcelén passarà a encarregar-se de Territori i Desenvolupament Econòmic, mentre que Tamayo liderarà l’àrea de Governança i Qualitat Democràtica. S’opta, en tot cas, la gran quantitat de competències que agrupen els dos principals homes del nou govern de Lluïsa Moret, a diferència de la resta de regidors: Josep Puigdengolas (ICV), segon tinent d’alcalde responsable de Ciutat Sostenible, i Laura Solís (PSC), quarta tinenta d’alcalde responsable d’Igualtat i Drets Socials. Prova de la confiança de Moret en els seus homes forts del govern és que tots tres seran els que representin a Sant Boi al Ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

A més de les grans àrees, el govern municipal comptarà amb dos departaments (Cultura i Ciutat Educadora) que dependran directament d’Alcaldia, però que estaran liderats respectivament per José Manuel González i Alba Martínez (ICV), cinquena tinenta d’alcalde. D’aquesta manera, es confirma el pas enrere en el paper actiu que Maria Antonia Barragàn tenia, fins ara, com a responsable de Serveis Centrals. En aquesta legislatura, perdrà la tinència d’alcaldia i serà responsable de temes concrets com la relació amb els barris de muntanya o esports i gent gran.

Baixada salarial del 2%

Més enllà de l’aprovació del cartipàs, l’altre tema d’interès era l’aprovació dels salaris municipals. El nou govern local, de coalició entre PSC i ICV, el fa fixar finalment amb una rebaixa del 2%, el que va aixecar les primeres queixes de l’oposició, que va votar en bloc en contra considerant que era insuficient.

Amb la nova llista de retribucions, l’alcaldessa passarà a cobrar 68.482 euros a l’any, els tinents d’alcalde 60.760 i els regidors del govern 53.900 €. Per la seva part, els regidors de l’oposició cobraran 600 euros mensuals per la seva assistència al Ple Municipal i entre 500 i 1000 és en el cas dels portaveus, segons el nombre de regidors del grup municipal.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios