www.elllobregat.com
Un miler de castellers es citen el 26 de juliol a la major diada de Begues
Ampliar

Un miler de castellers es citen el 26 de juliol a la major diada de Begues

martes 14 de julio de 2015, 09:19h
La trobada comptarà amb la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers de Barcelona i els de Castelldefels que lluitaran per incloure Begues a la llista de places castelleres de nou
L’afició del Baix Llobregat al món casteller és indubtable, tot i que no es tracti d’una de les comarques tradicionals. De fet, és la comarca amb més colles castelleres de tota Catalunya, la última, la nascuda a El Prat de Llobregat sota l’apadrinament de la històrica colla de Cornellà. Aquest més, però, serà a Begues on es viurà una de les cites més destacades, segurament, de tot l’any. Un miler de castelleres s’aplegaran el diumenge 26 de juliol al petit municipi baixllobregatí amb l’objectiu d’incloure el nom de Begues a la llista de places castelleres de nou.

Només Cornellà, Esplugues, Esparreguera, Molins de Rei i Olesa de Montserrat han aconseguit aquesta fita a la qual es podrà sumar la vila de Begues si alguna de les colles convidades carrega un castell de nou. En aquest sentit, les tres colles convidades seran la històrica Colla Joves Xiquets de Valls; els Castellers de Barcelona, padrins dels beguetants, i els Castellers de Castelldefels, veïns del litoral de la comarca. Aquestes tres colles seran les encarregades, doncs, d’acompanyar als Encantats de Begues, que gaudiran enguany de la diada castellera més important que s’ha organitzat mai a la vila. De fet, s’espera superar la primera actuació castellera a Begues, datada l’1 de maig de 1977, o el dia del naixement dels Encantats, l’11 de setembre de 2012.

En el marc de la Festa Major d’Estiu, l’actuació castellera començarà a les 12 hores al Passeig de l’Esglèsia. Aquest serà on segur es veurà el tan desitjat castell de nou tot i la curta trajectòria dels Encantats, creats fa només tres anys. Perquè la festa sigui perfecte, fins a vuitanta voluntaris col•laboraran en les tasques d’organització que inclouran un àpat amb el porc senglar de Begues com a plat principal, tot i que hi haurà opcions per vegetarians, persones de religió musulmana i celíacs.






¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios