www.elllobregat.com

Els treballadors de Johnson Controls Eurosit forcen l’acord el primer dia de vaga

jueves 16 de julio de 2015, 09:34h
L’acord desbloqueja les concentracions previstes fins el 21 de juliol després d’aturar quatre torns de treball a Seat
El que no va aconseguir les reunions als despatxos ho han aconseguit els treballadors al carrer. La secció sindical de CCOO i el Comitè de Johnson Controls Eurosit han tancat un acord amb la Direcció de l’empresa amb el qual s’atura la vaga prevista fins el dia 21 de juliol. Només un dia de pressió ha fet falta per tancar un pacte després que la vaga dels treballadors de Johnson Controls Eurosit, que va començar ahir, obligués a Seat a aturar la producció de vehicles durant quatre torns.

Segons CCOO, l’acord respon a les demandes dels treballadors: d’una banda, s’obrirà una mesa de negociació, el dia 17 de juliol, que permetrà als representants dels treballadors intervenir en les negociacions per l’adjudicació dels seients de l’Audi A1, amb l’objectiu de mantenir l’ocupació a la planta d’Abrera; d’altra, es garanteixen indemnitzacions als treballadors que, per la situació productiva, perdin el lloc de treball. Aquesta indemnització pactada serà de 50 dies per any treballat més una quantitat de 12.000 euros. A més, pels treballadors amb menys antiguitat, s’assegura una quantia de 12.000 euros.

Per tot, la secció d’Indústria de CCOO de Catalunya ha valorat molt positivament l’acord que dóna un paper més actiu als treballadors en les negociacions de l’A1 –després de perdre els seients del nou Ibiza- i evita els acomiadaments amb males condicions. Al llarg d’aquest matí, es faran assemblees a la fàbrica perquè els treballadors puguin votar la ratificació de l’acord assolit i, per tant, desconvocar la vaga.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios