www.elllobregat.com
Continuar estudiant a l’estiu per ser un “crack” el proper curs

Continuar estudiant a l’estiu per ser un “crack” el proper curs

Por Dayana García Blas
miércoles 22 de julio de 2015, 02:24h
Els programes de continguts espcialitzats com els de lectura o els de matemàtiques milloren les habilitats dels estudiants
Encara que l’estiu representa un “kit kat” de descans pels nens i nenes, molts pares s’amoïnen per si els seus fills obliden el que han après a l’escola durant tot l’any. Davant la preocupació familiar, el Kumon es presenta com l’alternativa perfecte que combina educació i esforç amb entreteniment en les matèries de lectura i matemàtiques.

Amb aquest mètode integral l’alumne pot guanyar aptituds i millorar les seves habilitats per ser més autònom al proper curs. En l’àrea de ciències exactes, els nens aprenen a ser més resolutius i a entendre els problemes matemàtics, i quan ho aconsegueixen, s’animen i intenten optar a la millor nota de la classe. Per tant, el que sembla ser una competició, és un interès interioritzat per instruir-se cada dia una mica més. Aquest programa consta de 21 nivells que tracten el càlcul i està dirigit a alumnes d’educació infantil fins als de batxillerat, incloent els universitaris. D’altra banda, els estudis en comprensió lectora compten amb 18 fases que van des de codificar les paraules fins a fer un estudi crític de diverses tipologies textuals.

Un esforç recompensat
El centre Kumon de Viladecans, que acull 161 alumnes que estudien les dues matèries d’especialització, ha volgut reconèixer l’empenta d’aquests herois amb el lliurament d’un diploma acreditatiu pel bon rendiment aconseguit. La Montserrat Aracil, professora de l’espai, remarca que és “un reconeixement a l’esforç, una motivació per a ells. És important que vegin que valorem la seva feina”.

Gràcies a aquests cursos molts nens es troben segurs davant dels exercicis o dels exàmens a l’escola i són autodidactes ja què, en alguns casos, destaquen a la classe pel poder de concentració que adquireixen i la constància amb la que treballen diàriament. L’educadora assegura que “se senten satisfets de la feina feta i orgullosos dels objectius que, de mica en mica, van aconseguint”.

Els equipaments Kumon, d’origen japonès, van ser fundats pel matemàtic Toru Kumon fa 50 anys. Per aquest motiu l’ensenyament i totes les activitats provenen d’aquest país asiàtic. El taller de papiroflèxia, del que van gaudir els infants el dia del reconeixement a l’esforç, és un exemple ja què “és una activitat molt relacionada amb les matemàtiques, i últimament he notat un cert interès per la papiroflèxia en els meus alumnes, si fins i tot em porten regalets fets per ells mateixos, fets de paper” ha afegit Montserrat Aracil.

240 centres Kumon a Espanya
En l’actualitat, la xarxa de centres Kumon la conformen 25.000 equipaments repartits a nivell mundial i on es formen a més de 4.400.000 estudiants que afermancen la qualitat dels programes de lectura i matemàtiques. A Espanya, hi ha 240 centres Kumon, ubicats en 13 comunitats autònomes, que ensenyen a uns 21.000 alumnes. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(4)

+
0 comentarios