www.elllobregat.com
El Centre de Formació Professional d’Automoció, ubicat a Martorell, es prepara per un nou curs

El Centre de Formació Professional d’Automoció, ubicat a Martorell, es prepara per un nou curs

miércoles 22 de julio de 2015, 02:58h
El nou equipament, de quasi 10.000 metres quadrats, ofereix una amplia formació especialitzada en automoció. Martorell, el Baix Llobregat i Catalunya reforcen la seva condició d’actiu formatiu amb un centre de referència
Electromecànica de vehicles, mecanitzat, desenvolupament de projectes mecànics, manteniment d’equips industrials o carrosseria. Aquests són els cursos especialitzats que s’oferten de cara al pròxim setembre al nou Centre de Formació Professional d’Automoció, equipament de referència acadèmica inaugurat al març d’aquest any per la Generalitat de Catalunya. De fet, esdevindrà, per exemple, el primer Centre de Referència Nacional en l’especialitat de Carrosseria, una distinció que atorga el Ministeri de Treball i que capitalitza a Martorell i a Catalunya com a mirall en aquesta disciplina.

El sector de la automoció continua, doncs, oferint bons titulars i gaudint d’un moment dolç després d’anys d’extremes dificultats. Avui dia, a més, amb una aposta clara per l’oferta formativa que fa de Martorell, el Baix i Catalunya una peça encara més rellevant del puzzle global que representa el sector de l’automoció, un dels més internacionalitzats de l’economia.

En aquest sentit, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha destacat el paper clau que té aquest equipament, ubicat a la ciutat baixllobregatina de Martorell, en el marc estratègic de reindustrialitzar Catalunya a partir, també, de la via acadèmica: “S’estan fent apostes clares perquè la formació professional sigui la que necessita un país amb vocació industrial i exportadora com Catalunya”, ha explicat el president, Artur Mas, tenint com a objectiu el nivell europeu.

Àmplia oferta formativa
El nou Centre acaba ara el seu primer curs per preparar-se per nous reptes a partir del pròxim setembre. De fet, el nou Centre passa a ser una important aposta de futur que reforça aquest sector clau pel territori comarcal, català i internacional: “Aquest centre és aquell referent que ens faltava per poder ensenyar de portes enfora allò que som capaços de fer i per poder ensenyar-nos de portes endins el que necessitem fer”, ha afegit Mas.

L’equipament, amb un pressupost de 17,6 milions d’euros, oferirà cursos tant de formació dual, com ocupacionals i contínua, el que el converteix en una veritable aposta pel futur dels joves, que permetrà crear “més i millor feina a Catalunya, en un moment en que en falta”. A més, s’oferirà formació a mida segons la demanada de les empreses d’automoció; serveis a empreses i persones; i s’impartiran tots els graus mitjans i superiors en automoció que regula el departament d’Ensenyament, juntament amb els 21 Certificats de Professionalitat homologats pel Ministeri de Treball, tal com marca el catàleg de qualificacions europees.

El Centre, quan estigui a ple rendiment, podrà acollir 480 alumnes de FP inicial o reglada en modalitat dual de tres anys i fins a 14.000 alumnes cada any, gràcies a tota l’edificació de 10.000m² i a l’equipament d’última tecnologia del sector. Disposa d’una gran nau industrial de 2.300 mestres quadrats que conforma el taller i de 39 aules preparades per impartir diferents disciplines, a més dels laboratoris específics de robòtica, sistemes automatitzats, mecànica i de manteniment. Pel que fa les instal•lacions, hi haurà també una biblioteca, un menjador i cuina, entre d’altres, a més d’un sensacional Auditori o Sala Polivalent.

Territori amb passat, present i futur
Pel president, aquest nou equipament, s’afegeix a “la suma d’actius de primer nivell” que hi ha a Catalunya en el sector de l’automoció i que ens posicionen com un “centre de referència del sector, d’una manera positiva i eficaç de cara als propers anys”. I és que el Baix Llobregat i Catalunya compta amb la millor planta d’automoció de tot el territori nacional, considerada també de les de referència al sud d’Europa, la planta de Seat de Martorell; acollim la seu corporativa del grup Volkswagen a Espanya (polígon Mas Blau II de El Prat de Llobregat) així com té presència la Nissan i la resta de conglomerats d’empreses proveïdores de tot tipus de peces i material d’automoció.

Fins i tot al món de l’esport Catalunya té una tradició històrica que es concreta a l’actual circuit de Montmeló però que és quasi centenària (és l’únic territori d’Espanya que ha tingut tres grans circuits diferents: el primer, conegut com a Autòdrom de Terramar, inaugurat el 1923 a Sant Pere de Ribes; el de Montjuïc i el de Montmeló). Aquesta realitat i aquesta tradició es va materialitzar, fa dos anys, en un dels èxits del sector, el Clúster d’Automoció de Catalunya: “és una magnífica realitat, que agrupa els esforços de molta gent d’aquest món per seguir fent de Catalunya un centre de referència clar en aquest àmbit, però sobretot per millorar les nostres posicions també de cara al futur”, ha defensat Mas.

Amb el Clúster, el Baix Llobregat i Catalunya es consolida com el motor del sector a nivell nacional, guanya pes a nivell europeu i, sobretot, presència a nivell global, en un món dominat pel mercat asiàtic. Per mantenir aquest ‘status quo’ d’èxit, apostar per la formació i la via acadèmica serà fonamental, el que posa de relleu la importància del nou Centre de Formació Professional d’Automoció. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios