www.elllobregat.com
Un llibre ajudarà a conèixer i moure’s pels diferents poders del Baix i L’Hospitalet
Ampliar

Un llibre ajudarà a conèixer i moure’s pels diferents poders del Baix i L’Hospitalet

“Qui és qui. Radiografia dels que manen al Baix Llobregat i L’Hospitalet” es publicarà al mes de setembre amb 300 pàgines i còdigs QR per accedir a tots els contactes
BCN Content Factory, l’empresa que assessora editorialment El Llobregat, està enllestint el llibre “Qui és qui. Radiografia dels qui manen al Baix Llobregat i L’Hospitalet”, una obra col•lectiva que neix amb l’objectiu d’explicar als ciutadans quines són les persones i entitats que més influeixen en la seva vida quotidiana.

En un món digital saturat de dades, la majoria de les vegades inconnexes, confuses i fins i tot contradictòries, els lectors trobaran una explicació ordenada, contextualitzada i contrastada del que es cou al món institucional, polític, judicial, policial, econòmic, laboral, social, mediàtic, cultural, educatiu, sanitari, esportiu i d’oci a la comarca del Baix Llobregat i L’Hospitalet.

Cadascuna d’aquestes seccions temàtiques conté una Panoràmica on s’exposen les dades necessàries per fer-se una idea clara de quina és la situació en què es troba cada sector. Per exemple, a l’apartat institucional, els ciutadans obtindran una explicació de què són i què fan les institucions on es prenen les decisions que més els afecten, des dels Ajuntaments fins a la Diputació, passant pels Consells comarcals i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Amb els darrers nomenaments i càrrecs fruit de les eleccions municipals.

Posar nom i cognom
Després d’aquesta mena d’introducció, els lectors podran conèixer els Protagonistes de cada àmbit, amb els seus punts de vista i les seves valoracions personals. En un escenari global on sembla que no som amos dels nostres actes i que uns altres decideixen per nosaltres, aquesta obra els permetrà posar nom i cognom als qui lideren els sectors més influents d’aquest important territori de l’àrea metropolitana de Barcelona. A l’àmbit judicial, per posar un altre exemple, podran conèixer els jutges i fiscals que hi treballen al territori i saber si estan contents o no amb la seva situació professional i què caldria millorar per donar un millor servei a la ciutadania.

Per minimitzar les distorsions que sempre comporta la comunicació social, BCN Content Factory també ha volgut donar la veu als principals protagonistes de cada sector, perquè s’expliquin amb les seves paraules. Es per això que al volum també podran llegir articles d’opinió redactats de manera exclusiva per les persones que lideren el nostre present i, per tant, influiran indubtablement en el nostre futur.

Conscients que els ciutadans no només volen escoltar sinó també ser escoltats, l’editor de BCN Content Factory, Joan Carles Valero, ha volgut incloure una relació amb les dades de contacte de les persones i institucions més importants de cada sector: “L’objectiu és que, qui ho desitgi, pugui trobar ràpidament un telèfon o un correu electrònic i dirigir-se directament a la persona o entitat amb les quals vol comunicar-se”.

Periodisme de dades i servei
En definitiva, amb aquesta publicació BCN Content Factory fa una aposta pel Periodisme de dades i servei, un periodisme conscient dels canvis tecnològics que ens envolten però que no vol deixar enrere la missió tradicional de servei públic que dóna sentit a la professió periodística.

Els autors d’aquesta obra han hagut de manegar un volum d’informació considerable i fer-la dirigible per aportar valor afegit, és a dir, per fer possible el difícil trànsit de la informació al coneixement. “No sé si ho haurem aconseguit, però és clar que ho hem intentat amb totes les nostres forces”, explica Dayana García, una de les coautores d’aquesta publicació.

De fet, aquesta obra només té sentit si resulta útil a les persones i entitats del territori a qui es dirigeix o a aquells professionals que hi treballin. Als ciutadans, en primer lloc, perquè moltes vegades no tenen temps per informar-se adequadament i podran posar-se al dia sense necessitat de consultar un munt de fonts parcials i interessades. A les institucions, entitats i empreses protagonistes d’aquest treball, perquè podran veure’s a si mateixes amb distància i podran conèixer què fan altres entitats semblants i, per tant, mantenir el que funciona bé i millorar el que calgui. I als que treballin a aquest territori perquè el llibre serà una mena de brúixola que els hi facilitarà moure pels diferents estaments del Baix Llobregat i L’Hospitalet.

“Al cap i a la fi, el millor servei que els periodistes podem prestar a la societat són informacions i coneixements que contribueixin a formar uns ciutadans més conscients, més crítics i més constructius”, apunta Imanol Crespo, director de El Llobregat i coautor del llibre.

De la crítica a l’autocrítica
De fet, BCN Content Factory espera que baixllobregatins i hospitalencs facin seva l’obra i s’apropin a les presentacions que es faran al Baix Llobregat i L’Hospitalet a partir de setembre per suggerir millores i continguts més útils i de més qualitat. “Som conscients que es tracta d’una primera edició i, per tant, que té molt marge de millora. Per això vam pensar en les trobades públiques, per compartir informació i obtenir un panorama i uns protagonistes encara millor definits”, afirma Valero.

“Qui és qui. Radiografia dels qui manen al Baix Llobregat i L’Hospitalet” es posarà a la venda al públic el mes de setembre, però ja es poden fer reserves amb ofertes en línia via Mecenix.com, en el correu electrònic [email protected] o trucant al número de telèfon 670794703. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios