www.elllobregat.com
Núria Marín proposa un gran pacte polític i ciutadà en defensa de la sanitat pública

Núria Marín proposa un gran pacte polític i ciutadà en defensa de la sanitat pública

Per Catalunyapress.cat

miércoles 22 de julio de 2015, 09:55h
Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet, ha iniciat aquest dimarts els contactes per impulsar un gran pacte polític i ciutadà en defensa de la sanitat pública i ha demanat als participants en la reunió la seva adhesió. L'objectiu és consensuar un acord per defensar el dret a una sanitat pública i de qualitat i demanar a la Generalitat els compromisos establerts en el conveni de col·laboració signat l'any 2010.
Aquests compromisos de col·laboració signats l'any 2010 per la Generalitat tenen a veure amb la Xarxa d'Atenció Primària de Salut, els serveis d'especialitats mèdiques i la coordinació de les activitats de promoció de la salut, la prevenció de la malaltia i la salut pública.

En la trobada han participat el regidor d'Igualtat i Benestar Social, Jesús Clavegueres, representants d'entitats de la ciutat de l'àmbit de la sanitat, sindicats, professionals, institucions públiques i altres persones relacionades i compromeses amb la sanitat pública en el municipi. Quant als regidors dels grups polítics municipals, van assistir Jesús Martín, de Ciutadans; Ana González, Julia Carballeira i Ivan Nieto, d'ICV-Pirates-I; Sonia Esplugas, del PP; Coc García, d'ERC, i Rafa Jiménez, de Guanyem.

Núria Marín ha criticat les polítiques dutes a terme pel Govern de la Generalitat i pel Govern de l'Estat en l'àmbit de la salut: "unes actuacions que posen en risc la qualitat i la seguretat dels usuaris, a partir de retallades pressupostàries i de limitació de recursos". Els dos governs, segons Marín, "han aplicat criteris mercantilistes i de rendibilitat econòmica per sobre dels valors del servei públic". L'alcaldessa ha exposat que el sistema sanitari català "s'aguanta gràcies a les persones que treballen".

Amb el pacte que comença a caminar, va dir l'alcaldessa que volien "defensar la sanitat pública amb la força de les institucions, de les entitats, de les formacions polítiques". La sanitat, va explicar Marín, "és una prioritat, és un eix fonamental, estratègic de la ciutat, que compta amb hospitals de referència, és un sector important des del punt de vista col·lectiu".

En L'Hospitalet queden pendents per executar, per part de la Generalitat, projectes compromesos en l'àmbit sanitari: la remodelació del CAP Rambla de la Marina (per destintar a centre de rehabilitació); la construcció dels nous CAP de Santa Eulalia, San José i Gornal; l'engegada del CAP Florida II i la dotació dels recursos necessaris al Servei d'Urgències de l'Hospital de Bellvitge.

El de la sanitat és un dels tres grans pactes polítics i ciutadans que Núria Marín s'ha compromès a impulsar durant el nou mandat, juntament amb el de l'educació (que va arrencar el 25 de juny) i el de les infraestructures estratègiques .
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios