www.elllobregat.com
Durant el Ple es van tornar a produir concentracions com les que es van donar a la investidura de Candela López com a alcaldessa de la ciutat
Ampliar
Durant el Ple es van tornar a produir concentracions com les que es van donar a la investidura de Candela López com a alcaldessa de la ciutat (Foto: Sergi Santiago (Arxiu))

Castelldefels és ja municipi per la independència

viernes 24 de julio de 2015, 10:47h
El Ple municipal aprova l’adhesió de Castelldefels a l’Associació de Municipis per la Independència, condició d’ERC per subscriure l’actual pacte de govern
Com ja es preveia després del pacte de governabilitat signat a principis de legislatura que va fer alcaldessa a Candela López (Movem) desbancant al popular Manel Reyes, el Ple de Castelldefels ha aprovat l’adhesió de la ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència amb els vots a favor de Movem, PSC, Castelldefels Sí Pot, CiU i ERC i els vots en contra de PP i Ciutadans.

Aquesta divisió entre els cincs partits del pacte de govern i l’oposició es va escenificar també a l’exterior de l’Ajuntament, amb una concentració de quasi mig miler de persones que van mostrar el seu rebuig a aquesta iniciativa; mentre que menys d’un centenar de membres de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) es mostraven a favor de la independència.

Amb tot, el Ple va tirar endavant el que en definitiva era una moneda de canvi d’Esquerra Republicana de Catalunya que va posar l’adhesió a l’AMI com a condició per acceptar el pacte de govern amb la resta de partits. “L’adhesió a la AMI és un punt més del pacte entre partits, no és l’únic ni el més important. Preferim perdre vots que mantenir el govern del Partit Popular”, ha dit l’ecosocialista Jordi Miralles de Movem, partit no independentista però defensor del dret a decidir. “Aquest compromís era la única via per portar a termes mesures irrenunciables”, deia, per la seva part, María Miranda del PSC.

El més crític davant la moció conjunta d’ERC i CiU va ser l’ex alcalde de la ciutat Manuel Reyes (PP) que va dirigir les seves crítiques especialment a la socialista Miranda, per permetre aquesta adhesió tot i no ser partidària de la independència.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios