www.elllobregat.com
El Consell Comarcal del Baix Llobregat confia en la continuïtat de Josep Perpinyà
Ampliar

El Consell Comarcal del Baix Llobregat confia en la continuïtat de Josep Perpinyà

viernes 24 de julio de 2015, 17:34h
L’alcalde de Sant Just Desvern es escollit novament com a president de l’ens comarcal després d’arribar a un acord entre PSC, Entesa, ERC i CiU

Sense canvis, el Consell Comarcal del Baix Llobregat s’ha constituït avui en Ple per abordar el mandat 2015-2019 amb una clara aposta per la continuïtat. Començant pel president. Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern, ha estat reelegit com a màxim representant de l’ens comarcal després de rebre el suport de Candidatura de Progrés (PSC) amb 13 membres, Entesa (7), ERC (6) i CiU (5). Govern, doncs, estable format per aquest quadripartit que representa a 31 dels 39 membres que té actualment la cambra. Els quatre consellers de Ciutadans s’han abstingut, mentre que el Partit Popular, amb tres representats, i les CUP, amb un únic conseller, han votat als seus respectius candidats, Maria Jose Díaz i Roger Castillo, respectivament. “Serà un govern fort, sòlid, amb força per seguir treballant per la gent d’aquesta comarca”, ha dit Perpinyà ja com a president del Consell.

Pel que fa el contingut del pacte, l’acord signat pels quatre líders comarcals dels diferents partits, Antoni Poveda (PSC), Arnau Funes (ICV), Jordi Albert (ERC) i Xavier Fonollosa, dibuixa 11 línies prioritàries d’actuació: la racionalització i optimització dels recursos públics per oferir serveis i benestar a la ciutadania; la garantia de les beques menjador i el transport escolar; l’impuls d’un pacte en defensa de la unitat i la identitat del territori; la cura del medi ambient (“El Parc Agrari i el Delta són intocables”, ha dit Perpinyà); la dinamització econòmica i l’impuls de l’ocupació; també pel que fa l’economia del món agrari; esperonar la col•laboració entre sindicats, patronals, a més del mon acadèmic i institucional; vetllar per la correcta evolució i el desplegament de les polítiques en infraestructures; abordar el sector de la mobilitat com a comarca metropolitana; i, per últim estar al servei dels ajuntaments. En aquest sentit, Perpinyà ha reclamat fer un esforç a nivell de finançament: “Sí ens creiem el Consell Comarcal l’hem de finançar”. Així, el pacte manifesta la voluntat dels ajuntaments d’aportar el Fons de cooperació Local de Catalunya (FCL). A més, demana a la Generalitat una millor dotació econòmica tant per millorar els Serveis Socials Bàsics com per cobrir els costos estructurals que es generin per la gestió de serveis delegats.

Aquestes línies estructurals seran desenvolupades pel nou govern comarcal que ja s’ha concretat avui mateix amb un Ple Extraordinari seguit de la investidura de la presidència de Perpinyà. El Cartipàs recull quatre vicepresidències, una per cada partit de la coalició, amb Raquel Sànchez (PSC), com a vicepresidenta primera; Lidia Muñoz (ICV) com a segona; Maite Aymerich (ERC) com a tercera i Xavier Fonollosa (CiU) com a quart. A més, hi haurà 11 àrees de responsabilitat distribuïdes proporcionalment entre els quatre partits de govern.

Pel que fa les retribucions, el nou Govern comarcal ha fixat en 32.000 euros bruts anuals la prestació pels consellers amb dedicació completa i exclusiva, sent de 24.000 euros pels consellers que es dediquin a temps parcial d’un 75% i de 16.000 euros pels que ho facin en un 50%. Pel que fa la retribució per assistència al Ple, s’ha fixat en 132 euros pels consellers i de 595 pel president, a més del que correspon a cada agrupació política que anirà dels 2.800 als 5.300. En total, el govern calcula que s’ha reduït en un 10% la despesa en comparació al que es va aprovar al 2011.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios