www.elllobregat.com
Castelldefels signa el manifest de suport als Jocs Mediterranis de Tarragona 2017 com a seu de rem i piragüisme
Ampliar

Castelldefels signa el manifest de suport als Jocs Mediterranis de Tarragona 2017 com a seu de rem i piragüisme

viernes 28 de agosto de 2015, 12:26h

El document demana al Govern de l’Estat incloure en els pressupostos de 2016 una partida de 15 milions d’euros

Del 30 de juny al 9 de juliol de 2017, Catalunya gaudirà d’una important cita esportiva: els Jocs Mediterranis de Tarragona 2017, competició que tot i que tindrà com a seu principal la capital tarragonina comptarà amb la col·laboració de 16 municipis de tota Catalunya, entre ells, Castelldefels com a seu de rem i piragüisme.

Per aquest motiu, la ciutat baixllobregatina s’ha sumat aquesta setmana a la signatura del manifest que tant ajuntaments, com consells comarcals i diputacions han presentat per demanar al Govern de l’Estat la introducció d’una partida específica als pressupostos de l’Estat per l’any 2016. Al document, s’insta “al Govern de l'Estat a evidenciar el seu compromís ferm amb els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 i incloure en els pressupostos generals de 2016 la partida necessària, estimada en uns 15 milions d'euros, per complir amb els pressupost d'inversions dels Jocs contemplats en el Pla Director del Jocs i aprovat pel Comitè Internacional del Jocs del Mediterrani.”

La imatge deixa un clam unànime de l’administració, encapçalat per l’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis 2017, Josep Fèlix Ballesteros, que ha parlat d’una setmana clau: “Aquesta trobada es produeix en una setmana clau pels Jocs, el debat parlamentari dels pressupostos generals i la reunió a Pescara del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis i l’acte d’avui i la signatura del manifest demostra que som un territori ben travat, motivat i estructurat que té clars els objectius i compromisos”.

Molt més crític s’ha mostrat el delegat de la Generalitat, Quim Nin, que destacava la capacitat de Catalunya d’organitzar grans esdeveniments: “La feina ben feta fins ara demostra que el país té la capacitat per organitzar grans esdeveniments i que la Generalitat manté el seu compromís institucional que ja s’ha demostrat amb fets com l’aportació econòmica que ja s’ha licitat. Què no entén l’Estat de les tres paraules: Jocs? Esportius? O Mediterranis?”.

Per la seva part, Castelldefels va estar representat per la regidora de Presidència i Comunicació de l’Ajuntament, Maria Miranda, com a municipi seu de les competicions de rem i piragüisme que situa la ciutat novament a la ciutat i al seu canal olímpic en el panorama internacional de primer nivell. El pressupost global d’inversions es calcula que serà de 50 milions d’euros, aportats per la Diputació de Tarragona (8,7 milions d’euros), l’Ajuntament de la ciutat (12 milions d’euros) i la Generalitat de Catalunya (12,9 milions d’euros).

La Diputació de Barcelona, a més, aportarà una partida de 450.000 euros per millorar els equipaments de Castelldefels i Barcelona, tot i que podria concretar noves ajudes d’aquí als Jocs. De fet, una de les qüestions que s’ha destacat és la diferent col·laboració i la unió entre entitats i administracions, un suport d’on, de moment, es queda fora el Govern espanyol.

Llegir manifest complet.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios