www.elllobregat.com
La festa de Sant Gil omple la Vall de Núria d’activitats
Ampliar

La festa de Sant Gil omple la Vall de Núria d’activitats

lunes 31 de agosto de 2015, 12:36h

L’estació acull la festivitat dels Pirineus amb una jornada que durarà tot el dia i on destaca la inauguració d’una exposició amb motiu del 80è aniversari de l’edifici de l’estació de Ribes Enllaç

A 2.000 metres d’alçada, en el cor dels Pirineus catalans, i davant la tranquil·litat i la immensitat del seu paisatge, l’estació gestionada pel Grup FGC Vall de Núria s’omplirà demà 1 de setembre d’activitats per la festivitat de Sant Gil, patró del Pirineu. L’estació de muntanya, on només es pot accedir amb el cremallera, oferirà diferents actes commemoratius per la tradicional festa des de primera hora del matí. Ja a les 9:40 hores està prevista la trobada a l’estació de Ribes Enllaç per inaugurar l’exposició amb motiu del 80è aniversari de l’edifici de l’estació.

En acabat es farà l’ascens amb el Cremallera per seguir amb el programa previst a la Vall. durant el matí, també es farà la presentació i projecció del documental “L’exili de la marededéu de Núria”, de Zeba Produccions, basat en el llibre de Manuel Castellet.

Al migdia se celebrarà la Missa solemne i, a posteriori, arribarà l’hora dels parlaments amb una important representació institucional: el President d’FGC, Enric Ticó, juntament amb el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, faran els parlaments, mentre que l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan Enric Vives, farà la benedicció en l’ofrena als pastors amb processó a l’ermita de Sant Gil i descobriment del monòlit en record i agraïment al Sant Pare Francesc per l’Encíclica sobre la colònia humana integral. Per concloure la festivitat, Vall de Núria organitza un dinar de germanor per a tots els assistents a l’entorn privilegiat del Santuari.

A més dels actes per Sant Gil, la Vall de Núria oferirà la seva programació habitual que l’ha convertit en més que una estació de muntanya: rutes de senderisme, excursions amb guies, parc lúdic, sortides a cavall, barques i canoes, minigolf són només alguns exemples d’uns dels racons més bells de tota Catalunya.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios