www.elllobregat.com
L’alcalde de Sant Feliu proposa la capital comarcal per acollir refugiats davant l'actual crisis europea
Ampliar

L’alcalde de Sant Feliu proposa la capital comarcal per acollir refugiats davant l'actual crisis europea

lunes 31 de agosto de 2015, 17:43h

Jordi San José envia una carta formal donant suport a la iniciativa de l’alcaldessa de Barcelona de crear una xarxa de ciutats-refugi i proposa a Sant Feliu com a “ciutat acollidora de migrants i refugiats”

Dramàtica. Inhumana. Insostenible. S’acaben els adjectius per a la situació que milers i milers de persones estan patint als darrers dies. La guerra a Síria continua sense fi davant la impassibilitat de les grans potències que no es volen mullar clarament per no acabar de fer miques un trencaclostes encara molt vinculat a aquella Guerra Freda que va marcar el segle XX. El cas és que mentre aquestes grans potències callen, la ciutadania síria ha dit prou al conflicte del país per fugir a buscar-se un futur millor obrint una sobtada crisis migratòria a tota Europa.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va proposar la ciutat comtal com a nexe principal d’una xarxa de ‘ciutats-refugi’. Doncs bé, avui, l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, ha donat suport a aquesta iniciativa i ha proposat la capital del Baix Llobregat com a una de les ciutats per acollir a migrants i refugiats: “Aquest estiu hem viscut uns moments dramàtics; a la deixadesa de les institucions europees pels morts ofegats al Mediterrani hem de sumar l’incompliment dels Drets Humans a l’hora de l’arribada de les famílies refugiades a les nostres fronteres”, ha dit l’alcalde ecosocialista de Sant Feliu, Jordi San José.

En representació del govern municipal, l’alcalde ha volgut expressar la seva preocupació per la manca de capacitat de les institucions europees per donar resposta a una ciutadania que només busca a Europa asil polític davant la penúria de la guerra que es viu a Síria. En aquest sentit, l’alcalde ha enviat una carta formal a l’Ajuntament de Barcelona per donar tot el suport a la nova iniciativa d’Ada Colau així com la voluntat expressa d’adherir-se a aquesta suposada xarxa de ‘ciutats-refugi’.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
1 comentarios