www.elllobregat.com

“Aquest és el curs amb més alumnes i, en proporció, amb menys professors”

martes 15 de septiembre de 2015, 19:24h
El curs escolar 2015-2016 ha començat amb un augment d’alumnes en tota la comarca del Baix Llobregat. Concretament i segons dades de Comissions Obreres presentades en roda de premsa, el 14 de setembre van començar les classes 145.627 alumnes; 2.542, més que en comparació amb el curs anterior.

Per donar cabuda a aquest increment d’estudiants, la Conselleria d’Ensenyament ha contractat 109 professors més. “Resulta increïble que aquest territori estigui vivint el curs amb més alumnes de la seva història i, proporcionalment, amb menys professors també de la seva història”, explica el secretari d’educació de CCOO al Baix Llobregat, Marc Sangüesa. Segons dades del sindicat, el Baix Llobregat disposa de 7.390 professors aquest curs, el que suposa, aproximadament, un ràtio de 20 alumnes per cada professor. “Cal trobar remei per un 16’39% de l’alumnat de P3 per sobre de la ràtio; d’un 21% en el 2n cicle d’Infantil; d’u 15’29% en Primària i d’un 36% a l’ES0”, assegura Sangüesa.

La precarietat laboral dels mestres del Baix Llobregat ha crescut aquest curs, amb el 20% de la plantilla interina. Sangüesa també ha criticat que part de l’equip docent de les escoles o instituts han començat el curs sense saber la destinació de la seva plaça “i això no només perjudica el professor, sinó també els alumnes, que troben mestres poc preparats perquè amb el curs ja començat han de preparar les classes i la planificació del seu temari”.Un altre dels temes que denuncia el sindicat és la manca d’equipaments. Aquest curs, tal i com els hem informat, han entrat en servei dos instituts i han començat les obres d’edificació d’una escola i un institut; però també ha crescut el nombre de mòduls prefabricats, passant de 50 a 53. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios